Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro se împotriveşte vaccinării: Nu-mi voi vaccina fiica. Niciun copil nu a murit de COVID

Autor: Daniel Contescu Postat la 08 ianuarie 2022 50 afişări

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a declarat că nu cunoaşte copii între 5 şi 11 ani care să fi murit de coronavirus şi a criticat din nou vaccinarea copiilor recomandată de Agenţia Naţională de Supraveghere a Sănătăţii (ANVISA), spunând că nu îşi va vaccina fiica.

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro se împotriveşte vaccinării: Nu-mi voi vaccina fiica. Niciun copil nu a murit de COVID

„Întreb: cunoaşte cineva un copil cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani care a murit de Covid? Nu am nicio cunoştinţă de asta ”, a declarat şeful statului, la Brazilia. „Din păcate, ANVISA a aprobat vaccinuri pentru copiii între 5 şi 11 ani. Fiica mea de 11 ani nu va fi vaccinată”, a adăugat fostul căpitan de armată.

Între timp, Ministerul Sănătăţii a dat undă verde vaccinării copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani, fără a fi nevoie de certificat medical, aşa cum şi-a dorit Bolsonaro.

Decizia ministerului a fost anunţată după o consultare online şi o audiere cu specialişti care au făcut referire la recomandarea ANVISA de a vaccina copiii cu medicamente Pfizer. „Voi, părinţi, trebuie să ştiţi că Pfizer nu este responsabil pentru efectele secundare, iar ANVISA însăşi spune că micuţii pot avea dificultăţi de respiraţie şi palpitaţii”, a spus Bolsonaro.

Între timp, într-un interviu acordat ziarului O Globo, medicul personal al lui Jair Bolsonaro, Antonio Luiz Macedo, a relatat că preşedintele brazilian l-a sunat în lacrimi şi i-a spus că „moare” lunea trecută, când a fost internat din nou în spital pentru o infecţie intestinală.

Şeful statului a fost externat recent din spitalul Vila Nova Star din Sao Paulo, fără a fi supus unei intervenţii chirurgicale. Totuşi, potrivit medicului, cazul „era periculos”. „M-a sunat plângând de durere. Mi-a spus: „Mor, Macedo. Lucrurile sunt proaste”, a spus chirurgul.

„Durerea este terifiantă. Este ca şi cum cineva lovea puternic cu un ciocan în burtă”, a adăugat Bolsonaro, în apelul său telefonic. Când era candidat la preşedinţia Republicii, el a fost înjunghiat în stomac (pe 6 septembrie 2018, în Juiz de Fora, statul Minas Gerais), în timpul campaniei electorale.

De atunci, a suferit 6 intervenţii chirurgicale. „Situaţia lui este întotdeauna periculoasă. Când i-am introdus tubul, din stomac i-a ieşit un litru de suc gastric. Dacă s-ar fi vărsat, lichidul i-ar fi intrat în plămâni şi ar fi murit”, a explicat Macedo.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
jair bolsonaro,
vaccinare,
brazilia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.