Preşedintele Automobile Dacia avertizează: România are nevoie de 7% creştere economică pe an, ritmul actual de 3-4% nu ne ajută

Autor: Liliana Micu - Mediafax Postat la 09 octombrie 2015 218 afişări

Dacă vrem să contăm în regiune şi în Europa, România trebuie să-şi mobilizeze resursele. Creşterea economică de 3,4% estimată de FMI pen­­tru România în 2015 nu este su­ficient de mare pen­tru a conta cu ade­vă­rat, con­sideră Nicolas Maure, preşe­din­te­le Auto­mobile Dacia, cea mai mare com­pa­nie din Româ­nia şi din Europa de Sud-Est.

România are nevoie de o creş­tere economică cel puţin de două ori mai mare decât are în prezent pentru a avea un cuvânt de spus la nivel regional, a menţionat el.

„Pentru ca România să aibă o con­­ver­genţă la celelalte ţări şi eco­nomii din Uniu­­nea Europeană avem nevoie de o creş­tere mult mai mare de 4%, avem ne­voie de o creş­­tere de 7% pen­tru a recu­pera de­ca­la­jul faţă de Cehia sau Polonia. Dacă vom pu­tea re­cupera decalajul ar tre­bui să fie su­­biec­tul unei bune dezbateri lansate în ca­­drul ale­gerilor de anul viitor“, a spus Maure.

Dacia a atins anul trecut o cifră de afa­ceri de 4,24 miliarde de euro, depă­şind pentru al doi­lea an consecutiv OMV Petrom SA. Com­pania este şi cel mai mare expor­tator, cu o cotă de 10% din totalul ex­porturilor ţării care au atins un maxim istoric de peste 50 mld. euro.

ZF a început anul trecut campania România 5% prin care propunea susţi­ne­rea unei creşteri economice anuale de cel puţin cinci procente în următorul deceniu pentru a realiza con­vergenţa cu econo­miile occidentale.

Cu un PIB per capita la o cincime faţă de statele din vestul Europei, cu o creştere economică de 2,8% anul trecut, cu doar trei companii cu acţionariat local aflate în top 100 exportatori, cu jumătate din populaţia aptă de muncă angajată, cu sistemul de educaţie şi cel de sănătate în cădere liberă, Româ­nia nu are altă şansă decât să-şi mobilizeze resursele.

Este pentru prima dată când şeful Dacia aduce în discuţie im­por­tanţa unei creşteri economice solide atât pen­tru dezvoltarea companiei, cât şi pen­tru mediul de business.

Maure mai spune că nici produ­că­to­rul auto, care are peste 14.000 de an­gajaţi, şi nici România nu pot aştepta la nesfârşit con­struirea autostrăzii Piteşti-Si­biu, con­siderată vitală pentru ex­por­turile com­paniilor locale.

„Noi putem doar să sperăm“.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dacia,
crestere economica

Citeşte pe comedymall.ro

/actualitate/presedintele-automobile-dacia-avertizeaza-romania-are-nevoie-de-7-crestere-economica-pe-an-ritmul-actual-de-3-4-nu-ne-ajuta-14819453
14819453
comments powered by Disqus
Viaţă de corporatist { izolat la domiciliu } Viaţă de corporatist { izolat la domiciliu }

Într-un articol de copertă recent scriam despre viaţa angajaţilor în open space – observam cât de mici sunt spaţiile alocate angajaţilor în birourile din România, cât de greu este să ne adaptăm la obiceiurile colegilor şi cum, de multe ori, simţim nevoia să facem de acasă lucrurile importante pentru muncă. A trecut doar o lună de atunci, iar glumele „colegului de bancă'' au devenit amintiri, iar open space-ul pare să fi intrat la capitolul istorie. Ce înseamnă experimentul global al muncii de acasă şi care sunt posibilele urmări ale acestuia?

vezi continuarea
ZF.ro
Toate planurile au fost date peste cap. Criza care vine din China Toate planurile au fost date peste cap. Criza care vine din China
Situaţia ciudată: Cel mai nou pacient bolnav de COVID-19 dă peste cap tot ce ştiam. Cum s-a putut întâmpla asta
Mediafax
Regula celor 6 secunde pentru a reduce riscul de infectare cu coronavirus Regula celor 6 secunde pentru a reduce riscul de infectare cu coronavirus
Top 10 ţări care îşi vor reveni cel mai rapid la finalul pandemiei de coronavirus, potrivit analiştilor
MonitorulApararii
Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte
Ce se întâmplă la Moscova este de bine deopotrivă pentru Rusia şi Putin(?)
MonitorulPartidelor
Apartamentul lui Ungureanu, oferit drept REFUGIU al medicilor în calea COVID-19. „Toţi să facă la fel” Apartamentul lui Ungureanu, oferit drept REFUGIU al medicilor în calea COVID-19. „Toţi să facă la fel”
Demisie „fulger”. Un medic chirurg va conduce Ministerul Sănătăţii. Cine este Nelu Tătaru, propus să preia funcţia după plecarea lui Costache
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Suhan Hai, da-ma... incolo... COMENTARIU Valeriu Suhan Hai, da-ma... incolo...
Dr. Tudor Ciuhodaru atentioneaza ca virusul (Covid-19) rezista minim 30 de minute in aer dupa eliminarea sursei infectiei si peste cinci zile pe piele

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.