Presa greacă: Mai mulţi parlamentari vor părăsi Syriza şi vor înfiinţa un nou partid

Autor: Ioana Bojan Postat la 21 august 2015 64 afişări

Mai mulţi parlamentari din cadrul Syriza vor pleca din formaţiunea premierului demisionar grec Alexis Tsipras şi vor înfiinţa un nou partid, relatează presa greacă, citată de BBC News Online.

Potrivit relatărilor din presa greacă, cel puţin 25 de parlamentari din Syriza ar putea părăsi partidul pentru a se alătura noii formaţiuni politice.

Premierul grec Alexis Tsipras a anunţat, joi seară, demisia Guvernului pe care îl conduce şi convocarea de alegeri parlamentare.

Tsipras a fost obligat să ia această decizie după ce a pierdut majoritatea parlamentară săptămâna trecută, în cursul votului privind noul plan de asistenţă financiară. Patruzeci de parlamentari Syriza nu au votat în favoarea planului de asistenţă, iar Guvernul a rămas cu o susţinere de 119 voturi din totalul de 300 de membri ai Parlamentului.

Guvernul a reuşit să adopte acordul cu creditorii cu ajutorul opoziţiei moderate - partidul de centru-dreapta Noua Democraţie (ND) şi Partidul Socialist (PASOK).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GRECIA,
PARTIDE,
PARLAMENTARI
/actualitate/presa-greaca-mai-multi-parlamentari-vor-parasi-syriza-si-vor-infiinta-un-nou-partid-14683428
14683428
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.