Preot dintr-un sat din Teleorman, denumit "îngerul păzitor" al unei comunităţi | FOTO

Postat la 12 octombrie 2018 64 afişări

Pe preotul Florin Danu, vocaţia l-a trimis în satul Lada din judeţul Teleorman, un loc în care sărăcia e la ea acasă. Asta l-a determinat pe omul Bisericii să nu lase soarta oamenilor din sat la voia întâmplării, aşa că a ales să se implice cu adevărat în viaţa comunităţii.

Preot dintr-un sat din Teleorman, denumit "îngerul păzitor" al unei comunităţi | FOTO

În urmă cu trei ani, preotul Florin Danu a observat că mulţi dintre copiii care locuiau în satul Lada nu beneficiau de o masă caldă la ei acasă. Aşa că a înfiinţat o asociaţie de binefacere şi, prin intermediul ei, a început să asigure în fiecare zi câte un prânz celor mici. Apoi i-a inclus şi pe bătrânii singuri din localitate în program. Astfel, de trei ani, în cantina bisericii din satul Lasa 35 de copii şi 35 de bătrâni primesc zilnic o masă caldă.

Pe lângă această primă iniţiativă de a sprijini comunitatea, părintele Danu a venit cu o altă idee: oamenii nu au nevoie doar de hrană materială. Ci şi de hrană pentru spirit. Aşa că a început să ţină în biserică cursuri de limba engleză şi de limba şi literatura română.

Acum, preotul şi-a propus să construiască trei case de tip familial, în care să poată fi găzduiţi copiii abandonaţi, bătrânii singuri şi femeile alungate de acasă.

El a declarat pentru MEDIAFAX că face acest efort din dorinţa de a veni în completarea sprijinului pe care autorităţile îl acordă celor aflaţi în situaţii vulnerabile şi că, bineînţeles, are nevoie şi el de sprijin pentru a-şi duce la bun sfârşit planul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.