Sanador lansează cel mai mare centru oncologic din sistemul medical privat

Autor: Andra Stroe Postat la 11 octombrie 2018 252 afişări

Sanador a inaugurat Centrul Oncologic Sanador - cel mai mare centru specializat în diagnosticarea şi tratarea cancerului din sistemul medical privat românesc, din punct de vedere al complexităţii serviciilor medicale, cu o investiţie de 20 milioane de euro.

Sanador lansează cel mai mare centru oncologic din sistemul medical privat

“Decizia de a înfiinţa un centru medical integrat pentru diagnosticarea şi tratarea cancerului a venit pe fondul deficitului de servicii de specialitate în România. Nevoia pacienţilor oncologici pentru tratamente este foarte mare, în special în ceea ce priveşte radioterapia, iar capacitatea centrelor în momentul de faţă este insuficientă“, a declarat dr. Doris Andronescu, director general Sanador.

Centrul Oncologic Sanador este singurul din sectorul medical privat care deţine secţie dedicată pentru terapia izotopică. Acesta asigură pacienţilor o gamă complexă de servicii moderne şi integrate de diagnostic, tratament al cancerului şi urmărire post-terapeutică, pornind de la ambulator integrat, spitalizare de zi şi continuă, oncologie medicală, radioterapie, brahiterapie, medicină nucleară: radioiodoterapie, SPECT-CT, PET-CT, împreună cu cele mai performante echipamente şi tehnologii medicale, aplicate de medici cu o bogată experienţă în domeniu. Integrat Spitalului Clinic Sanador, noul centru oncologic beneficiază de suportul tuturor departamentelor din cadrul acestuia: bloc operator la standarde internaţionale (fiecare sală de operaţie este dotată cu plafon cu flux laminar, având grad de asepsie 3-4, asigurând protecţie totală împotriva infecţiilor intraspitaliceşti), anestezie şi terapie intensivă, radiologie şi imagistică medicală, compartiment de primiri urgenţe (24/24H) cu 18 linii de gardă şi flotă proprie de ambulanţe.

În România sunt 126.000 de pacienţi cu afecţiuni maligne înscrişi în Programul Naţional de Oncologie. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, numărul persoanelor diagnosticate cu cancer este în continuă creştere la nivel mondial, în următorii 20 de ani fiind preconizate cu 70% mai multe astfel de cazuri. În acelaşi timp, cercetătorii în medicină avansează în identificarea unor metode inovatoare de tratament, astfel încât un procent cât mai mare al pacienţilor care primesc acest diagnostic în stadii incipiente să îşi poată continua în condiţii normale viaţa, sub monitorizarea periodică a specialiştilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
servicii medicale,
oncologie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.