Premierul Viorica Dăncilă, la sediul MAI: Prima sarcină a lui Fifor - verificări privind funcţionarea inspectoratelor de poliţie/ Am disponibilitatea de a da OUG pentru reglementarea deficienţelor în funcţionare MAI/ Demisiile nu înlocuiesc pedepsele

Postat la 30 iulie 2019 178 afişări

Dăncilă: Prima sarcină a lui Fifor - verificări privind funcţionarea inspectoratelor de poliţie

Premierul Viorica Dăncilă, la sediul MAI: Prima sarcină a lui Fifor - verificări privind funcţionarea inspectoratelor de poliţie/ Am disponibilitatea de a da OUG pentru reglementarea deficienţelor în funcţionare MAI/ Demisiile nu înlocuiesc pedepsele

Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, după ce a anunţat că a transmis preşedintelui numirea lui Mihai Fifor ca interimar la MAI, că prima sarcină a acestuia este solicitarea de urgenţă a unor verificări pentru a analiza modul de funcţionare a inspectoratele de poliţie şi cum sunt respectate procedurile.

„Prima sarcină a lui Mihai Fifor este solicitarea de urgenţă, în toate judeţele ţării, verificări privind modul de funcţionare a inspectoratelor de poliţie, a modului în care sunt respectate procedurile de intervenţie în situaţiile de urgenă”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Premierul a mai spus că e necesară o analiză complexă a profesionalismului celor care sunt implicaţi în apărarea cetăţenilor.

„Ne vom asuma obiectivul ,pentru că avem această datorie faţă de cetăţeni, cât şi faţă de ”profesionaliştii” MAI. Românii trebuie să continue să creaă în MAI şi trebuie să luăm măsurile care se impun pentru a a vea mai multă eficienţă”, a mai spus premierul.

Dăncilă: Am disponibilitatea de a da OUG pentru reglementarea deficienţelor în funcţionare MAI

Viorica Dăncilă a declarat, marţi, că are disponibilitatea de a da Ordonanţă de urgenţă pentru a reglementa deficienţele în funcţionarea Ministerului de Interne şi a tuturor instituţiilor care au nevoie de schimbări.

„Nu mai putem, din păcate, să aducem înapoi ceea ce deja a avut loc. Este de datoria noastră, a tuturor factorilor care se pot implcia să luăm toate mpsurile pentru ca aceste lucruri să nu se mai repete. Avem responsabilitatea în a reglementa lucrurile.

Am toată disponibilitatea de a chema Parlamentul într-o sesiune extraordinară şi pentru a da OUG care să reglementeze aceste deficienţe în funcţionare, indiferent că vorbim de MAI sau de alte entităţi care au nevoie de aceste reglementări. Cred că aceasta trebuie să fie abordarea tuturor. Dacă ieşim cu declaraţii politice nu vom rezolva problemele”, a afirmat Viorica Dăncilă, la sediul MAI.

Şeful Executivului a adăugat că statul trebuie să vină cu lucruri concrete pentru a genera credibilităţi în instituţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
functionare,
mai,
politie,
sarcina,
verificari

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.