Premierul Turciei ACUZĂ Israelul că a organizat înlăturarea preşedintelui Egiptului. SUA condamnă vehement declaraţiile lui Recep Erdogan

Autor: Mihai Draghici Postat la 21 august 2013 44 afişări

Premierul Turciei, Recep Tayyip Erdogan, afirmă că Israelul se află în spatele planului care a condus la înlăturarea de la putere a preşedintelui islamist egiptean Mohamed Morsi.

"Ştiţi ce se spune în Egipt, că democraţia nu se bazează pe urne. Cine se află în spatele acestei situaţii? Israelul", a declarat Erdogan la Ankara, în cursul unei reuniuni a formaţiunii conservatoare din care face parte, Partidul pentru Dreptate şi Dezvoltare (AKP).

"Ministrul israelian al Justiţiei şi un intelectual evreu au afirmat înaintea alegerilor care au avut loc în Egipt în 2012: «Chiar dacă Fraţii Musulmani vor câştiga alegerile, nu vor fi învingători, pentru că democraţia nu se bazează pe urne»", a adăugat Erdogan.

Egiptul traversează o perioadă de criză profundă care s-a accentuat pe 3 iulie, când armata l-a înlăturat de la putere pe preşedintele islamist Mohamed Morsi. Organizaţia islamistă Fraţii Musulmani denunţă o "lovitură de stat militară", organizând proteste zilnic, bilanţul de până acum al violenţelor fiind de mii de morţi.

Toate stirile sunt pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TURCIA,
ISRAEL,
EGIPT
/actualitate/premierul-turciei-acuza-israelul-ca-a-organizat-inlaturarea-presedintelui-egiptului-sua-condamna-vehement-declaratiile-lui-recep-erdogan-11264328
11264328
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.