Premierul turc a ameninţat speculatorii interesaţi să obţină profit ca urmare a situaţiei din Turcia că "vor fi strânşi de gât"

Autor: Marius Oncu Postat la 10 iunie 2013 84 afişări

Lira turcească s-a depreciat cu peste 1%, iar acţiunile băncilor au scăzut puternic, după ce premierul Recep Tayyip Erdogan a avertizat protestatarii şi a ameninţat speculatorii interesaţi să obţină profit ca urmare a situaţiei din Turcia că vor avea pierderi mari şi "vor fi strănşi de gât".

Premierul turc a ameninţat speculatorii interesaţi să obţină profit ca urmare a situaţiei din Turcia că "vor fi strânşi de gât"

Moneda Turciei s-a depreciat luni cu 1,1% până la ora 13:00, în Istanbul, la 1,8962 lire pentru un dolar. Dacă ar închide la acest nivel, lira ar avea ca mai slabă cotaţie faţă de dolar începând din decembrie 2011.

Bursa din Istanbul a scăzut cu 1,7%, în timp ce acţiunile Garanti Bank, cea mai mare instituţie de credit din Turcia au coborât cu 3%.

Guvernul ar fi dispus să se întâlnească cu reprezentanţi ai protestatatrilor, însă dacă aceştia vor rămâne pe străzi "va trebui un răspuns pe limba lor", a declarat, duminică, Erdogan. Premierul a participat, pe parcursul weekend-ului la mai multe manifestaţii ale susţinătorilor regimului.

"Mesajul a fost intransigent, argumentând că protestatarii din Piaţa Taksim şi alte locuri sunt extremişti, jefuitori şi reprezintă o minoritate nedemocratică, iar premierul nu va ceda în faţa lor", a declarat economistul şef pentru pieţe emergente al Standard Bank, Tim Ash. Cel puţin trei oameni au murit în protestele care durează de peste o săptămână. 

Alte stiri pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ERDOGAN,
SPECULATORI,
BĂNCI
/actualitate/premierul-turc-a-amenintat-speculatorii-interesati-sa-obtina-profit-ca-urmare-a-situatiei-din-turcia-ca-vor-fi-stransi-de-gat-10952552
10952552
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.