Premierul francez anunţă o regândire a sistemului fiscal, în faţa nemulţumirii sociale tot mai mari

Postat la 20 noiembrie 2013 57 afişări

Premierul francez Jean-Marc Ayrault a provocat marţi o surpriză anunţând o viitoare reformă a sistemului fiscal, în încercarea de a dezamorsa valul tot mai mare al nemulţumirilor sociale.

Premierul francez anunţă o regândire a sistemului fiscal, în faţa nemulţumirii sociale tot mai mari

 Ayrault a spus, într-un interviu acordat publicaţiei Les Echos, că se va întâlni în zilele următoare cu partenerii sociali, pentru a începe o dezbatere pe această temă, în condiţiile în care demonstraţiile împotriva diverselor măsuri fiscale, cum ar fi majorarea TVA şi introducerea unei ecotaxe, se multiplică, iar guvernul este tot mai jos în sondaje.

"Sistemul fiscal francez a devenit prea complex, aproape de neînţeles, iar francezii deseori nu îi înţeleg logica sau nu sunt convinşi că ceea ce plătesc este corect, că sistemul este eficient", a recunoscut premierul.

De fapt, 81% dintre francezi consideră că sistemul fiscal actual este injust, potrivit unui sondaj efectuat de YouGov pentru publicaţia Huffington Post.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/premierul-francez-anunta-o-regandire-a-sistemului-fiscal-in-fata-nemultumirii-sociale-tot-mai-mari-11708620
11708620
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.