Google va produce detectorul de minciuni. Va depista minciunile din timpul convorbirilor telefonice

Autor: Alexandra Nicu Postat la 19 noiembrie 2013 178 afişări

Google tocmai a achiziţionat drepturile pentru a produce o tehnologie mobilă care nu le va mai permite utilizatorilor să mintă. Noua invenţie este de fapt un microfon care se poate lipi direct pe piele şi care promite să îmbunătăţească calitatea convorbirilor telefonice, scrie entrepreneur.com.

Google va produce detectorul de minciuni. Va depista minciunile din timpul convorbirilor telefonice

Microfonul este un device hands-free foarte subţire, programat să răspundă la diferite intonaţii şi tonuri. Acesta este menit să fie lipit în zona gâtului, direct pe piele, creând iluzia unui tatuaj. Device-ul a fost patentat sub denumirea ‘conectarea unui tatuaj de piele electronic cu un telefon mobil’.

Invenţia are display şi poate primi energie prin mai multe metode precum energie solară sau nanotehnologie. Microfonul este destinat să fie conectat direct la telefonul mobil şi va oferi utilizatorilor posibilitatea de a purta convorbiri fără a mai avea grija zgomotului de fond.

Lipirea directă pe piele ar putea avea rezultate neplăcute pentru utilizator deoarece poate detecta când acesta minte. Acest lucru este posibil datorită reacţiei diferite a microfonului la schimbări în rezistenţa eletrică a pielii, ce au loc în momentul în care un individ minte.

În cazul în care utilizatorul nu doreşte să îşi lipească microfonul direct pe piele, există şi opţiunea de a-l ataşa pe gulerul cămăşii sau pe alte articole de îmbrăcăminte. Opţiunea de a detecta când un om minte nu poate fi schimbată, însă.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/google-va-produce-detectorul-de-minciuni-va-depista-minciunile-din-timpul-convorbirilor-telefonice-11706373
11706373
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.