Cele mai scumpe zone de birouri din lume

Postat la 19 noiembrie 2013 174 afişări

În topul celor mai scumpe zone de birouri din lume, realizat de compania imobiliară Jones Lang LaSalle, sunt incluse zone din Europa, Asia şi Statele Unite ale Americii. După ce ani la rând, Tokyo s-a aflat pe prima poziţie în clasamentul, acesta a fost surclasat în 2013 de alte pieţe asiatice şi europene. Această schimbare poate fi justificată prin criza financiară globală care a lovit statul nipon.

Cele mai scumpe zone de birouri din lume

Pe primul loc se află St. James, o zona exclusivistă din Londra, cu 194 de dolari pe metru pătrat pe an.China ocupă locurile doi şi trei, cu zona Central, din Hong Kong, şi Finance Street, din Beijing. Cei care închiriază spaţii în aceste arii trebuie să plătească 162, respectiv 137 de dolari pe metru pătrat.

Zona Rue du Rhone, din Geneva este o locaţie preferată de retaileri şi bănci, chiria pentru un singur metru pătrat pe an fiind de 116 dolari. Pe ultitmul loc se află Menlo Park, cea mai căutată zonă din centrul tehnologic Silicon Valley, California, unde un metru pătrat se închiriază cu 111 dolari pe an.

Topul realizat include şi alte şapte locaţii exclusiviste, printre oraşele menţionate  numărându-se Moscova, New York, Singapore, Paris, Tokyo, Zurich şi Shanghai. Alegerea celor mai scumpe zone de birouri din lume reflectă o varietate largă de tendinţe economice locale şi regionale.

Jones Lang LaSalle este o companie specializată servicii imobiliare, cu o cifră de afaceri anuală de 3.9 miliarde de dolari, cu o activitate răspândită în 70 de ţări.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
birouri,
imobiliare,
clasament,
top
/actualitate/cele-mai-scumpe-zone-de-birouri-din-lume-11707312
11707312
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.