Premierul Emil Boc "cu siguranta" nu sustine privatizarea CEC

Postat la 29 ianuarie 2011 18 afişări

Ministerul Economiei va face analize prin care sa determine daca este oportuna privatizarea altor companii, in afara de CFR Marfa si Termoelectrica, urmand ca Guvernul sa-si precizeze pozitia asupra subiectului dupa incheierea analizelor, a declarat premierul Emil Boc.

"Ce pot sa va spun este ca cu siguranta nu sustin privatizarea CEC. Acest lucru vreau sa sa stie foarte clar si sa fiu foarte explicit", a precizat Boc, intrebat in acest sens de jurnalisti dupa terminarea sedintei de guvern.

Executivul s-a angajat fata de FMI sa privatizeze pana in aprilie 2011 CFR Marfa si sa privatizeze sau sa inchida pana in luna iulie Termoelectrica. Mai nou, ideea privatizarii CEC Bank, abandonata din cauza conjuncturii de criza, a fost readusa in discutie cu ocazia apropierii discutiilor pentru un nou acord cu FMI, cand autoritatile vor avea din nou de abordat tema privatizarii unui numar cat mai mare de companii cu capital de stat, ceruta constant de FMI.

Statul ar avea nevoie, in schimb, de atragerea la CEC Bank a unor investitori institutionali, asa cum s-a intamplat la BCR cu BERD si International Finance Corporation, de data aceasta pentru a putea sustine capitalul bancii. De doi ani incoace, Guvernul a incercat sa majoreze capitalul CEC, insa Comisia Europeana s-a opus, pe motiv ca ar fi ajutor de stat, avand in vedere ca statul este unicul actionar al bancii.

Emil Boc a precizat si ca in sedinta de vineri a Guvernului s-a hotarat sa se prelungeasca si in 2011 plafonarea la nivelul din 2010 a indemnizatiilor pentru sefii de companii de nivel local si national si a indemnizatiilor din consiliile de administratie la societatile si companiile cu capital majoritar de stat.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/premierul-emil-boc-cu-siguranta-nu-sustine-privatizarea-cec-7930426
7930426
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.