Premieră pe piaţa transferului de bani: MoneyGram si UniCredit Bank au lansat un serviciu prin care, indiferent dacă eşti sau nu client al bancii poţi trimite sau primi bani în ţară şi în lume

Autor: Florin Casota Postat la 11 iulie 2017 475 afişări

UniCredit Bank şi Moneygram anunţă lansarea unui serviciu internaţional de transfer bancar, care permite românilor să trimită şi să primească bani la orice bancomat UniCredit Bank sau dispozitiv bancar multifuncţional Non Stop Banking (BNA). Serviciul, lansat pentru prima dată pe piaţa românească, permite clienţilor să trimită şi să primească bani 24/7.

Premieră pe piaţa transferului de bani: MoneyGram si UniCredit Bank au lansat un serviciu prin care, indiferent dacă eşti sau nu client al bancii poţi trimite sau primi bani în ţară şi în lume

Clienţii MoneyGram posesori ai unui card de debit UniCredit Bank pot merge direct la un ATM sau (BNA) dispozitiv bancar multifuncţional Non Stop Banking pentru a ridica banii primiţi din străinătate. Clienţii care nu au card de debit UniCredit sau un cont bancar, pot merge într-o sucursală a băncii pentru a primi un cod de bare care poate fi utilizat la BNA timp de până la şase luni pentru toate tranzacţiile MoneyGram ulterioare.

Pentru a trimite bani, atât clienţii, cât şi non-clienţii se prezintă iniţial la o sucursală UniCredit Bank, pentru a se efectua procesul de cunoaştere a clientelei, şi pentru a preînrola beneficiarii cărora doresc să le trimită bani. Ulterior, efectuează tranzacţia la ATM sau BNA folosindu-şi cardul de debit sau un cod de bare obţinut în sucursală.

"Obiectivul nostru este să eficientizăm procesul de transfer al banilor, din momentul în care expeditorul intră în orice locaţie MoneyGram din întreaga lume şi până în momentul în care receptorul preia banii", a declarat Radu Pojoga, Head of Key Partnerships Southern Europe MoneyGram International. 

Potrivit Băncii Mondiale*, peste 3,5 de miliarde de dolari au fost trimise în România în 2016. Aceasta reprezintă 1,7% din PIB-ul ţării. Peste 937 de milioane au fost trimise din Italia, 740 de milioane de dolari din Spania şi 422 de milioane de dolari din Germania. Valoarea medie a unui transfer internaţional de bani este de 330 USD.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.