Premieră pe piaţa bancară din România: BCR explorează implementarea unei soluţii de blockchain database dezvoltată de programatorii români

Autor: Alex Ciutacu Postat la 04 iulie 2019 124 afişări

Premieră pe piaţa bancară din România: BCR explorează implementarea unei soluţii de blockchain database dezvoltată de programatorii români

BCR, a doua cea mai mare bancă de pe piaţa locală, explorează implementarea unei soluţii blockchain de bază de date dezvoltată de programatorii români de la compania Modex, parte a grupului M3, fondat de antreprenorul român Mihai Ivaşcu.

Compania Modex, specializată în tehnologia blockchain, va extinde relaţia cu Banca Comercială Română (BCR) în urma Acceleratorului BCR-InnovX, un program dedicat afacerilor din tehnologie care dezvoltă soluţii dedicate pentru domenii precum: cyber-security, fintech, inteligenţă artificială, învăţare automată, robotică, cloud, automatizare sau microservicii, anunţă reprezentanţii companiei de blockchain.

Soluţia Modex Blockchain Database (BCDB) reprezintă un produs dezvoltat pentru a schimba modul în care companiile îşi gestionează bazele de date, oferind caracteristicile specifice tehnologiei, precum descentralizare, securitate ridicată şi imuabilitate. Aceasta a fost certificată de Comisia Europeană în cadrul programului de cercetare şi inovare Horizon 2020.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bcr,
dezvoltare,
solutii,
explorare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.