Cum a ajuns una dintre cele mai mici ţări din Europa cel mai bun loc în care să trăieşti şi să munceşti. De anul trecut au primit şi românii drept de muncă în această ţară

Autor: Ioana Matei Postat la 27 august 2019 2674 afişări

Cum a ajuns una dintre cele mai mici ţări din Europa cel mai bun loc în care să trăieşti şi să munceşti. De anul trecut au primit şi românii drept de muncă în această ţară

Elveţia a devenit anul trecut cel mai bun loc în care să trăieşti şi să munceşti, detronând astfel Singapore, care a condus acest clasament timp de cinci ani consecutiv.

Standardele înalte de viaţă şi salariile competitive au poziţionat de mult timp Elveţia  printre locurile cele mai bune de trai din lume. Dar stabilitatea politică şi economică de aici au urcat Elveţia anul acesta pentru prima dată pe primul loc în clasamentul „HSBC Expat's annual survey”.

În 2018, Elveţia se afla pe locul opt în acest clasament. Aproximativ 82% dintre oamenii care s-au mutat în Elveţia pentru a munci au declarat că s-au bucurat de îmbunătăţirea standardelor de viaţă prin comparaţie cu ţara lor de origine.

Şapte din 10 dintre cei care s-au mutat în Elveţia se bucură acum de niveluri mai mari ale unor venituri disponibile. 70% dintre ei au declarat că împrejurimile sunt mai curate, iar 42% au spus că se simt mai sănătoşi. Raportul de anul acesta se bazează pe răspunsuri primite de la mai mult de 18.000 de expaţi de pe 163 de pieţe.

Oraşul-stat Singapore  s-a aflat pe locul doi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
elvetia,
clasament,
timp,
declaratii,
politica

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.