Boeing suspendă din ianuarie 2020 producţia aeronavelor cu probleme 737 MAX

Autor: Mihai Gongoroi Postat la 02 ianuarie 2020 81 afişări

Boeing suspendă din ianuarie 2020 producţia aeronavelor cu probleme 737 MAX

Boeing va suspenda temporar producţia aeronavelor 737 MAX începând cu luna ianuarie 2020. Decizia a fost luată întrucât se estimează că interdicţia zborurilor pentru aeronava 737 MAX va continua şi pe parcursul anului 2020.

O sursă a declarat recent pentru agenţia Reuters că nu vor fi efectuate disponibilizări în urma opririi producţiei.

Decizia opririi producţiei a venit în decembrie, la doar câteva zile după ce autorităţile de reglementare din SUA au avertizat gigantul aviatic că şi-ar fi stabilit aşteptări nerealiste în legătură cu momentul în care avionul va fi autorizat să zboare din nou.

Autorităţile de reglementare din domeniul aviatic din întreaga lume au interzis zborurile cu 737 MAX în martie, după o prăbuşire catastrofică în Etiopia, al doilea accident pentru avion la doar cinci luni după unul similar în Indonezia. Accidentele au luat în total 346 de vieţi.

Boeing a spus în octombrie că ar putea recurge la o îngheţare a producţiei sau o reducere suplimentară, dacă aprobarea corecţiilor software pentru controlul zborului şi modificările din procesul de instruire a piloţilor se extind până în 2020.

Orice modificări ale producţiei MAX ar putea avea implicaţii semnificative pentru economia Statelor Unite. Incapacitatea Boeing de a livra aeronava în perioada interzicerii zborurilor a afectat deja deficitul comercial al Statelor Unite.

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
boeing,
accidente,
suspendare producţie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.