Au deschis şampania prea devreme: un start-up din zona financiară a făcut o gafă uriaşă, uitând să asigure conturile clienţilor

Autor: Andra Stroe Postat la 05 iulie 2019 232 afişări

Aplicaţia Robinhood, destinată tranzacţionării fără comisioane, a reuşit să adune în mai 2018 suma uriaşă de 363 de milioane de dolari.

Au deschis şampania prea devreme: un start-up din zona financiară a făcut o gafă uriaşă, uitând să asigure conturile clienţilor

Compania lansată de Vlad Tenev şi Baiju Bhatt anunţa, în vara anului trecut, lansarea unui cont curent şi a unui cont de economii, fără a preciza însă că demersurile nu sunt reglementate legal. Robinhood le-a spus clienţilor că fiecare cont va oferi o dobândă de 3% şi va avea asigurare, însă nimeni nu a verificat dacă acest lucru este adevărat.

Business Insider a vorbit cu 10 foşti angajaţi şi contractori ai Robinhood, care au acceptat să vorbească doar sub anonimat, fiindu-le teamă de eventualele consecinţe. Aceştia au descris compania drept un loc de muncă în care Bhatt şi Tenev au renunţat la preocupările în legătură cu reglementarea, preferând să caute noi produse menite să atragă utilizatorii; totul a culminat cu dezastrul jenant din decembrie 2018 al lansării noului serviciu financiar pe care compania a fost forţată să îl abandoneze după asigurările false că utilizatorii vor beneficia de conturi cu asigurare, discuţii ce au declanşat o criză din partea Congresului american.

La fel ca Theranos, 23andMe şi Uber, Robinhood a încercat să perturbe o industrie foarte bine reglementată cu ajutorul unor acţiuni menite să schimbe rapid lucrurile, doar pentru a afla că regulile există pentru un motiv şi că încălcarea lor vine însoţită de consecinţe.

Cei de la Business Insider au aflat că Robinhood a fost avertizată asupra faptului că nu există reglementări pentru conturile de economii, însă reprezentanţii companiei au răspuns cu o declaraţie care susţine că această poveste ar fi „plină de inexactităţi".

„Suntem dezamăgiţi de citarea unor afirmaţii venite din partea unor surse anonime, fără a se lua în calcul posibilitatea ca aceste surse să fie greşite. Ne mândrim cu abilitatea noastră de a ne mişca repede şi cu grijă în a construi produse de înaltă calitate menite să extindă accesul la sistemul nostru financiar", au declarat reprezentanţii companiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asigurare,
conturi,
financiar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.