Premieră în transportul public local: BCR implementează la Piteşti o soluţie de abonament asociat cardului bancar. “Obiectivul nostru este să scalăm această soluţie la nivel naţional”

Autor: Cristina Bellu Postat la 03 august 2023 35 afişări

Premieră în transportul public local: BCR implementează la Piteşti o soluţie de abonament asociat cardului bancar. “Obiectivul nostru este să scalăm această soluţie la nivel naţional”

Banca Comercială Română anunţă că a implementat în premieră, la Piteşti, o soluţie de abonament de transport public asociat cardului bancar.

Proiectul permite oricărui călător să achiziţioneze un abonament de transport public de la Publitrans 2000, compania care gestionează activitatea de transport călători în Piteşti, urmând ca abonamentul să poată fi utilizat direct de pe cardul bancar de pe care a fost cumpărat.

„Piteşti este primul oraş din România unde abonamentele pentru mijloacele de transport în comun pot fi asociate cardului bancar, iar obiectivul nostru este să scalăm această soluţie la nivel naţional”, spune Dana Dima, Vicepreşedinte Retail & Private Banking BCR.

Validarea abonamentului asociat cardului bancar se poate face contactless, prin simpla apropiere a cardului bancar contactless sau a oricărui dispozitiv inteligent de tip telefon, ceas, brăţară, ce permite plăţi prin tehnologia NFC.

Sistemul de plată cu card implementat de BCR a fost construit având la bază arhitectura de funcţionare reglementată de Mastercard şi VISA, astfel încât orice card emis oriunde în lume, de orice bancă, sub însemnele celor două organizaţii, poate fi utilizat pentru asocierea abonamentului de transport. În plus, în cazul în care perioada de valabilitatea a cardului bancar expiră, cardul va păstra abonamentul de transport asociat, spun oficialii băncii.

„La baza dezvoltării tehnologiilor BCR pentru transportul în comun se află dorinţa de a ne bucura de oraşele în care locuim într-un mod uşor, integrat, care creşte calitatea locuirii urbane”, adaugă Ciprian Nicolae, Şef Departament Acceptare Carduri,BCR.

Publitrans 2000 SA pune la dispoziţia călătorilor trei tipuri de abonamente care pot fi asociate cardului bancar, respectiv abonament de o zi, care costă 10 lei, abonament pe o lună, la preţul de 80 lei şi abonament pe un an, de 800 lei.

„Abonamentul nominal pe card bancar este o altă componentă a sistemului de achiziţionare de titluri de călătorie care aduce un plus de confort în rândul utilizatorilor serviciilor de transport public local, crescând totodată atractivitatea serviciului. (...) În momentul în care vor putea fi integrate şi abonamentele reduse sau gratuite, acest sistem va răspunde tuturor cerinţelor călătorilor, cât şi ale operatorilor de transport”, completează Rotaru Manuel, Director General Publitrans2000 S.A.

BCR continuă să facă pionierat pe segmentul de transformare digitală a transportului public din România, după ce a introdus mai multe sisteme moderne de plată, unice în România din punctul de vedere al funcţionalităţilor şi al integrării financiar-bancare, care permit plata călătoriei cu cardul bancar direct din mijloacele de transport în comun.

În oraşele Bucureşti, Sibiu, Oradea, Cluj, Iaşi, Buzău, Timişoara, Reşiţa, Ploieşti, Piteşti, Baia-Mare, Râmnicu-Vâlcea, Sighişoara, Craiova, Arad şi Botoşani, BCR a lucrat îndeaproape cu regiile de transport public, iar soluţia a fost adaptată de la un oraş la altul, în funcţie de specificul local al companiei de transport.

De asemenea, din martie 2020, BCR a pus în funcţiune, în parteneriat cu Metrorex, un sistem similar în toate staţiile de metrou din Bucureşti, care permite plata cu orice card bancar contactless la toate porţile de acces.

Din mai 2020, soluţia de plată a fost implementată şi la Societatea de Transport Bucureşti, astfel că la acest moment în aproape toate mijloacele de transport călătorii pot achita cu orice card/telefon/ceas contactless.

Din august 2021, BCR a introdus soluţia de plată cu cardul bancar direct în tren pentru trenurile de călători care circulă pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Internaţional Henri Coandă, iar din septembrie 2022, BCR a implementat sistemul de plată inteligentă pentru parcările de la terminalele Aeroportului Internaţional Henri Coandă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.