Premieră în fotbal: Emirates Stadium, arena pe care joacă celebrul club britanic, Arsenal, funcţionează integral pe energie obţinută din surse regenerabile

Autor: Alex Ciutacu Postat la 27 noiembrie 2018 114 afişări

Premieră în fotbal: Emirates Stadium, arena pe care joacă celebrul club britanic, Arsenal, funcţionează integral pe energie obţinută din surse regenerabile

Celebrul club de fotbal, Arsenal, a instalat un sistem gigant de stocare a energiei regenerabile la stadionul său din Londra, potrivit CNBC.

În declaraţia de presă comună, Arsenal şi firma britaniă Pivot Power au anunţat că sistemul de 3 MW poate stoca suficientă energie pentru a alimenta stadionul Emirates pe parcursul unui meci întreg. Iniţial, sistemul va funcţiona doar la capacitatea de 2 MW, urmând ca din vara viitoare să funcţioneze la capacitate maximă.

Arsenal a intrat în parteneriat cu o firma din domeniul energiei regenerabile, Octopus Energy, încă din 2016. Astăzi, clubul utilizează 100% energie regenerabilă de la o reţea de ferme solare.

„Este un mare pas înainte pe noi în eficientizarea consumului de energie şi reprezintă munca noastră în reducerea amprentei de carbon la nivel de organizaţie”, spune Vinai Venkatesham, managing director al Arsenal.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arsenal,
club,
celebru

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.