Premier Energy a debutat la Bursa de Valori Bucureşti cu un preţ în creştere cu 12% faţă de cel din ofertă. Jose Garza, CEO: Nu subestimaţi forţa investitorilor de retail!

Autor: Liviu Popescu Postat la 28 mai 2024 61 afişări

Premier Energy a debutat la Bursa de Valori Bucureşti cu un preţ în creştere cu 12% faţă de cel din ofertă. Jose Garza, CEO: Nu subestimaţi forţa investitorilor de retail!

Acţiunile furnizorului şi distribuitorului de gaze naturale şi electricitate Premier Energy (PE), la care fondul ceh de investiţii Emma Holding este acţionar majoritar cu 71%, iar recent NN Pensii a anunţat achiziţia a 5,6% prin intermediul ofertei de listare, a debutat pe 28 mai 2024 la Bursa de Valori Bucureşti la un preţ superior celui din ofertă.

Astfel în primele minute de tranzacţionare acţiunile PE se tranzacţionau la 20,65 lei, plus 11,4% faţă de cel de 19,5 lei la cât a fost închisă ofertă. Tranzacţiile în primele 10 minute erau de 15 mil. lei, arată datele BVB.

“Una din lecţiile învăţate în timpul acestui IPO a fost să nu subestimăm micul investitor român. Reprezintă un activ extrem de important pentru piaţa de capital şi pentru ţară”, a spus Jose Martin Garza, CEO Premier Energy.

Un investitor care a subcris 100 de acţiuni PE în timpul ofertei de listare a primit într-un final de 12 acţiuni în contextul în care valoarea investiţiilor pe tranşa investitorilor de retail a fost de circa 1,1 mld. lei. Această tranşă avea alocate 20% din ofertă însă suma subscrisă într-un final era de ajuns să acopere întreaga tranşă cu 30%.

“Călătoria noastră a început în urmă cu 11 ani când am venit în România pentru a ne da seam ace putem face cu un business mic de gaze. Am ajuns la concluzia că deşi businessul nu era atractiv, România era însă foarte şi încă este atractivă. România are potenţial, are resurse naturale, moştenire bazată pe industrie şi cel mai important are oameni talentaţi. Am decis să ne asumăm un riscul şi să investim şi acum, la 11 ani distanţă, decizia a fost bună”, a spus Jose Martin Garza.

Update:

 ​

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Premier Energy,
premier,
bucuresti,
debut,
pret,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.