Prelevare de organe la Spitalul Judeţean Oradea. Doi pacienţi cu dializă, salvaţi prin transplant

Autor: Cosmin Pirv Postat la 29 ianuarie 2022 76 afişări

Doi pacienţi au primit sâmbătă la Cluj rinichii prelevaţi de la un pacient aflat în moarte cerebrală la Spitalul Judeţean Oradea.

Prelevare de organe la Spitalul Judeţean Oradea. Doi pacienţi cu dializă, salvaţi prin transplant

Potrivit Agenţiei Naţionale de Transplant, este prima acţiune de coordonare transplant din acest an desfăşurată la Oradea.

Prelevarea a avut loc de la un pacient de 68 de ani, aflat în moarte cerebrală.

Cei doi rinichi au fost transplantaţi la Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj. O pacientă de 58 de ani, aflată de 5 ani în dializă, şi un pacient de 51 de ani cu peste un an de dializă, au primit astfel o nouă şansă la viaţă.

La Oradea a fost prezentă şi o echipă a Institutului Clinic Fundeni pentru prelevarea ficatului, dar, din motive medicale, organul nu a putut fi transplantat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
prelevare,
transplant,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.