Pregătiri pentru destrămarea zonei euro? Unele bănci centrale europene analizează planuri de urgenţă

Postat la 08 decembrie 2011 8 afişări

Unele bănci centrale din Europa au început să analizeze planuri de urgenţă pentru o eventuală ieşire din uniunea monetară a unor ţări şi chiar reintroducerea propriilor monede în cazul destrămării uniunii monetare, au declarat surse apropiate situaţiei pentru Wall Street Journal (WSJ).

Apar primele semne că băncile centrale se gândesc la cum să resusciteze monedele naţionale, la care au renunţat de la introducerea în circulaţie a euro în ianuarie 2002, scrie cotidianul american. Cel puţin o bancă centrală, cea a Irlandei, analizează dacă trebuie să-şi asigure acces suplimentar la imprimerii pentru cazul în care trebuie să emită noi bancnote care să susţină o monedă naţională renăscută, au declarat surse pentru WSJ.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
zona euro,
banci,
planuri de urgenta
/actualitate/pregatiri-pentru-destramarea-zonei-euro-unele-banci-centrale-europene-analizeaza-planuri-de-urgenta-9041294
9041294
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.