Predoiu: Proiectul legii de desfiinţare a SIIJ, în sesiunea parlamentară care începe la 1 februarie

Autor: Laura Buciu Postat la 13 decembrie 2021 63 afişări

Ministerul Justiţiei va propune Guvernului sesizarea Parlamentului cu proiectul legii de desfiinţare a SIIJ şi modificarea legilor Justiţiei pe parcursul sesiunii parlamentare care va începe la 1 februarie 2022, a declarat, luni, Cătălin Predoiu, la reuniunea cu reprezentanţii Comisiei Europene.

Predoiu: Proiectul legii de desfiinţare a SIIJ, în sesiunea parlamentară care începe la 1 februarie

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a avut, luni, o întâlnire de lucru aplicată, la nivel tehnic, online cu reprezentanţii Comisiei Europene, pentru a analiza stadiul îndeplinirii recomandărilor cuprinse în Raportul MCV, publicat la 8 iunie 2021.

Discuţiile au avut loc în continuarea discuţiilor desfăşurate la Bruxelles, la sfârşitul săptămânii trecute, cu Vera Jourova, vicepreşedinta Comisiei Europene şi cu Didier Reynders, comisarul pentru Justiţie.

La întâlnire au fost trecute în revistă întârzierile înregistrate pe agenda MCV în 2021 şi perspectivele de recuperare a acestora în 2022.

Subiectele de interes pentru reprezentanţii Comisiei Europene au fost: desfiinţarea SIIJ şi modificarea legilor justiţiei, a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală.

Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu şi reprezentanţii Comisiei au dezbătut aspectele tehnice ale obiectivelor MCV, precum şi diferitele modalităţi de realizare, ca şi calendarul posibil de îndeplinire a acestor obiective.

„Am trecut în revistă situaţia întârzierilor înregistrate în 2021 în realizarea obiectivelor MCV, în special desfiinţarea SIIJ şi adoptarea legilor Justiţiei, precum şi diferitele proiecţii tehnice de recuperare a acestora în 2021. Ministerul Justiţiei îşi va îndeplini toate obligaţiile aflate în competenţa sa legală pentru realizarea acestor obiective. MCV poate fi realizat în măsura în care voinţa politică exprimată în programul de guvernare va fi transformată în voturi în Parlament pentru proiectele de lege cu care Guvernul îl va sesiza în domeniul MCV. MJ va coopera loial şi transparent în continuare cu CSM şi Comisia Europeană pentru realizarea obiectivelor MCV. MJ va propune guvernului sesizarea Parlamentului cu proiectul legii de desfiinţare a SIIJ şi modificarea legilor Justiţiei pe parcursul sesiunii parlamentare care va începe la 01.02.2022”, a declarat Cătălin Predoiu la finalul reuniunii.

Ministrul a propus reprezentanţilor Comisiei o nouă reuniune online la finalul lunii ianuarie 2022, dată care urmează a fi stabilită la începutul anului viitor.

La întâlnire au participat din partea Comisiei William Sleath, director în cadrul Secretariatului General al Comisiei Europene, Julien Mousnier, şef de unitate în cadrul Secretariatului General al Comisiei şi Maria Arsene, reprezentanta Comisiei Europene la Bucureşti. Din partea Ministerului Justiţiei, alături de ministrul Cătălin Predoiu, a participat Mădălina Manolache, director în cadrul Direcţiei Afaceri Europene şi Drepturile Omului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
siij,
predoiu,
justiţie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.