PRAKTIKER va intra în insolvenţă. Grupul german are 27 de magazine în România

Postat la 11 iulie 2013 100 afişări

Praktiker a anunţat că va intra în insolvenţă, din cauza gradului ridicat de îndatorare şi lipsei lichidităţilor, după ce vânzarea unei subsidiare din Luxemburg a eşuat, titlurile grupului german prăbuşindu-se joi la bursa din Frankfurt cu peste 70%.

PRAKTIKER va intra în insolvenţă. Grupul german are 27 de magazine în România

 Negocierile cu creditorii privind restructurarea liniilor de finanţare au eşuat miercuri seară, deoarece o parte dintre creditori nu au aprobat refinanţarea, se arată într-un anunţ publicat de Praktiker.

Grupul va solicita protecţie faţă de creditori pentru Praktiker AG şi unele divizii din Germania, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Praktiker, Harald Guenter, citat de Bloomberg.

Vânzarea subsidiarei luxenburgheze Bâtiself SA a eşuat după ce board-ul companiei interesate să cumpere divizia nu a avizat tranzacţia, se arată în comunicat.

Câştigul care ar fi rezultat din vânzarea subsidiarei a fost inclus în planul de finanţare încă din 2012, precizează Praktiker.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/praktiker-va-intra-in-insolventa-grupul-german-are-27-de-magazine-in-romania-11116381
11116381
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.