Cum a reuşit un puşti de 12 ani să transforme 1000 de dolari primiţi de la bunica intr-o avere de 6 milioane de dolari. „Este doar vina voastră dacă nu ajungeţi milionari în următorii zece ani”.

Autor: Andra Stroe Postat la 03 februarie 2018 19243 afişări

Majoritatea copiilor, când primesc bani de la rude, se grăbesc să îi cheltuiască pe dulciuri şi jucării, sau pe activităţi specifice vârstei lor. Nu a fost şi cazul lui Erik Finman, care a găsit o modalitate mai înţeleaptă de a folosi cei 1000 de dolari primiţi în dar de la bunica sa.

La doar 12 ani, acesta a dovedit un spirit antreprenorial incredibil, când a folosit suma de 1000 de dolari pentru a investi în crypto-moneda Bitcoin. La vremea aceea, un Bitcoin valora doar 12 dolari, dar în următorii ani a avut o creştere uimitoare. Finman a ajuns astfel să deţină în prezent o avere de peste 6 milioane de dolari. Anul trecut, la mijlocul lunii decembrie, valoarea unui Bitcoin atinsese un prag uriaş, de 19,343 de dolari, dar în prezent aproape s-a înjumătăţit, scăzând la 8,568 de dolari.

Erik Finman îi motivează şi pe alţii să investească în crypto-monedă. El afirmă că „este doar vina voastră dacă nu ajungeţi milionari în următorii zece ani”.

Bitcoin nu i-a adus doar o avere uriaşă, ci l-a ajutat să scape şi de facultate. Provenit dintr-o familie înstărită şi educată, părinţii l-au sfătuit să urmeze un colegiu după terminarea liceului. Finman nu a fost prea încântat de idee, aşa că le-a propus un pariu: dacă va deveni milionar înainte de vârsta majoratului, aceştia nu îl vor mai trimite la facultate. Aşadar, pariul a fost câştigat, iar adolescentul se bucură după bunul plac de timpul său. Acesta are peste 8,700 de urmăritori pe Instagram şi îşi postează frecvent poze cu maşini luxoase şi teancuri de bani.

Bitcoin este o monedă digitală, cunoscută sub numele de cripto-monedă. Aceasta a fost lansată în 2009, iar valoarea sa iniţială era de doar câţiva cenţi. În 2013 crescuse la 100 de dolari, iar la începutul anului 2017 atinsese pragul de 900 de dolari. Ulterior, în doar câteva luni, Bitcoin şi-a mărit valoarea de peste 20 de ori.

Mii de comercianţi amatori pariază acum sume uriaşe, în timp ce companiile de start-up folosesc bancnotele pentru a face profit şi bani şi pentru a evita transparenţa necesară în cadrul bursei de valori. Experţii se tem însă că moneda a devenit o balanţă speculativă vastă detaşată de realitate. Ei prevăd că, în cazul prăbuşirii pieţei Bitcoin, investitorii ar putea pierde de miliarde de dolari. Economistul Nouriel Roubini afirmă că Bitcoin este „un balon speculativ gigantic” care s-ar putea termina într-un dezastru financiar.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.