Povestea omului care construit un imperiu de de 13 miliarde de dolari, 474 de magazine şi 10.000 de angajaţi

Postat la 05 august 2019 474 afişări

Povestea omului care construit un imperiu de de 13 miliarde de dolari, 474 de magazine şi 10.000 de angajaţi

După ce a deschis câteva magazine stradale în sudul statului California, Joe Coulombe a avut o idee care avea să îi schimbe viaţa.

 

El s-a bazat pe faptul că tinerii educaţi, cu venituri mari, îşi doresc mai mult decât un simplu supermarket. Prin urmare, în 1967, el a deschis în un magazin cu un design tropical în care a început să vândă vinuri şi alte tipuri de alcool.

 

Văzând că unitatea se bucură de succes, Coulombe a deschis şi alte magazine în apropierea unor colegii sau universităţi, introducând treptat diverse bunuri de consum.

 

40 de ani mai târziu, în octombrie 2017, Trader Joe's avea 474 de magazine în 44 de state americane.

 

Începând cu anul 1979, compania Trader Joe's a fost deţinută de antreprenorul german Theo Albrecht, până la moartea sa în 2010, când proprietatea a trecut la moştenitorii săi. Familia Albrecht deţine, de asemenea, lanţul german de supermarketuri ALDI Nord. Compania are birouri în Monrovia, California şi Boston, Massachusetts.

 

Trader Joe's are peste 10.000 de angajaţi şi venituri anuale de aproximativ 13 miliarde dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
magazine,
antreprenori,
miliarde,
business,
california

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.