Povestea miracolului pentru care va fi beatificat Ioan Paul al II-lea

Postat la 19 ianuarie 2011 18 afişări

In urma unei proceduri extrem de rapide, Papa Ioan Paul al II-lea va fi beatificat la Roma, pe 1 mai 2011, in prezenta a mii de oameni. Exceptia se explica prin "reputatia impunatoare de sfant de care se bucura Ioan Paul al II-lea in timpul vietii, in momentul mortii sale si dupa moartea sa".

Actualul Suveran Pontif, Benedict al XVI-lea, a semnat vineri, 14 ianuarie, decretul ce confirma un miracol atribuit predecesorului sau, conditie necesara pentru beatificare. Gratie unei derogari papale, aceasta va avea loc la sase ani de la moartea papei polonez, in timp ce intervalul de timp obisnuit pentru initierea procedurii este de cinci ani dupa deces. Exceptia se explica prin "reputatia impunatoare de sfant de care se bucura papa Ioan Paul al II-lea in timpul vietii, in momentul mortii sale si dupa moartea sa", se afirma intr-un comunicat emis de Vatican.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
religie,
beatificare,
Ioan Paul al II-lea,
sfant,
Roma
/actualitate/povestea-miracolului-pentru-care-va-fi-beatificat-ioan-paul-al-ii-lea-7901239
7901239
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.