Povestea femeii misterioase care trăieşte pe stradă şi cântă arii de operă la metrou

Autor: Ioana Matei Postat la 03 octombrie 2019 497 afişări

Povestea femeii misterioase care trăieşte pe stradă şi cântă arii de operă la metrou

O femeie care trăieşte pe străzi în Los Angeles, California, a devenit o senzaţie în social media pentru talentul său incredibil de interpretare a unor arii de operă la staţia de metrou, potrivit unui articol publicat pe platforma Yahoo Lifestyle. Canalele locale de ştiri au identificat-o pe femeie: se numeşte Emily Zamourka, are 52 de ani şi este violonistă. A emigrat din Rusia în urmă cu 28 de ani. Facturile medicale exorbitante au făcut ca ea să locuiască pe stradă, unde a început să îşi exercite talentul pentru a câştiga bani.

Recent, departamentul de poliţie din Los Angeles a publicat pe reţeaua de socializare Twiter un material video în care ea cânta aria de soprană „O Mio Babbino Caro” din opera Gianni Schicchi de Giacomo Puccini. „Patru milioane de persoane numesc Los Angeles-ul acasă. 4 milioane de poveşti. 4 milioane de voci...câteodată trebuie să te opreşti şi să asculţi doar una pentru a auzi ceva foarte frumos”, au scris reprezentanţii LAPD (Los Angeles Police Department). Videoclipul a devenit viral, iar utilizatorii Twitter au discutat cu reporteri locali pentru a afla mai multe despre povestea femeii.

Zamourka a venit în Statele Unite când avea 24 de ani; a învăţat apoi să cânte la vioară şi pian. A cântat la instrumente pe stradă, până când acestea i-au fost furate. Apoi s-a îmbolnăvit şi facturile medicale au început să se adune. „Atunci am devenit om al străzii - când nu am mai putut să îmi plătesc facturile, nici măcar chiria”, a declarat pentru ABC7.

„Dorm pe o planşă de carton, în parcare. Dorm pe unde pot... Există oameni cărora le pare rău pentru mine, nu vreau să fiu o povară pentru nimeni”. După ce viorile ei au fost furate, Zamourka s-a putut baza în continuare pe instrumentul ei vocal. „Ştiţi de ce cânt la metrou? Pentru că vocea mea sună atât de bine acolo”, a adăugat ea.

Odată cu viralizarea poveştii ei, a fost lansată o pagină pe platforma GoFundMe, în intenţia de a o ajuta pe Zamourka. „Voi fi recunoscătoare oricui încearcă să mă ajute să plec de pe străzi şi să am propriul loc în care să trăiesc, propriul meu instrument”, a adăugat ea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
femeie,
metrou,
opera,
poveste,
los angeles,
california,
strada

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.