Povestea elevului din Constanţa, admis la Oxford, la o specializare cu rata de acceptare sub 10%

Postat la 16 ianuarie 2018 741 afişări

Un elev din Constanţa a fost admis la una dintre cele mai prestigioase universităţi din lume, Universitatea Oxford, din Marea Britanie, unde rata de acceptare la specializarea aleasă de el, „Computer Science”, este de sub 10 procente, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Povestea elevului din Constanţa, admis la Oxford, la o specializare cu rata de acceptare sub 10%

Radu Zevri, unul din elevii Liceului Teoretic Internaţional de Informatică din Constanţa, olimpic naţional la matematică, medaliat cu aur la Olimpiada Naţională de Matematică din 2017 şi premiant internaţional la robotică a fost admis la Universitatea Oxford.

„Radu a fost prezent la toate olimpiadele de matematică, opt ani la rând. Este un elev eminent, intuitiv, perseverent şi foarte pasionat de matematică şi informatică. Munca asiduă i-a fost răsplătită prin admiterea la această universitate, unde îşi va putea desăvârşi educaţia”, spun reprezentanţii instituţiei de învăţământ.

Specializarea aleasă de Radu este „Computer science”, unde rata de acceptare este de 8 la sută, un procent competitiv în orice circumstanţe, dar mai ales în acest caz, unde elevii candidaţi sunt toţi elevi eminenţi din toate colţurile lumii.

Citeşte mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.