Povestea de succes a unei tinere familii, care a investit banii de la nuntă într-o afacere inedită

Postat la 18 februarie 2022 691 afişări

Povestea de succes a unei tinere familii, care a investit banii de la nuntă într-o afacere inedită

Acum 12 ani, Ioan Fărcaşiu alături de soţia lui au investit banii de la nuntă într-o familie de struţi africani, cele mai mari păsări din lume, care depun şi cele mai mari ouă.

La început a fost un vis mărunt, acum a devenit o afacere profitabilă, cum rar întâlnim în România.

“Ne-am uitat ce afaceri putem face, am citit despre struţi, am trimis câteva e-mailuri să vedem dacă avem potenţiali cumpărători. Şi am primit feedback pozitiv.

Aşa a început acest vis. Nu am stat pe gânduri. A doua zi am cumpărat o familie de struţi şi un incubator. Am început cu 5000 de euro în prima fază şi apoi am tot reinvestit în fiecare an”, spune Ioan Fărcaşiu, proprietarul Ogradei cu Struţi din Sebes.

Cum au ales să intre în această afacere

Nu au ales întâmplător o afacere cu struţi. Au studiat domeniul înainte şi au înteles că în acest mod pot oferi produse mult mai sănătoase oamenilor.

“Toată lumea fuge de carne injectată, nesănătoasă, păsări crescute cu hormoni, foarte repede.  E motivul pentru care noi am vrut altceva. Asta ne dorim, să oferim o carne mult mai sănătoasă şi care are multe calităţi. Multă proteină, foarte puţin colesterol, foarte puţină grăsime”, mai spune Ioan Fărcaşiu.

Carnea de struţ este o carne roşie, fragedă, cu mai mult fier şi mai puţin colesterol decât orice altă carne roşie şi cu cel mai mare număr de valori nutritive.

Aceasta este săracă în grăsimi, bogată în Omega3, proteine, fier şi vitamine,cu un conţinut ridicat de carnitină şi creatină.

Cititi mai multe pe www.alba24.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
bani,
nunta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.