Postul de radio Activ EFEM, controlat de impresarul Marcel Avram, îşi schimbă numele. Care va fi noua denumire

Autor: Madalina Cerban Postat la 02 aprilie 2015 89 afişări

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aprobat, în şedinţa de joi, ca postul de radio Activ EFEM, care este controlat de impresarul Marcel Avram, să îşi schimbe denumirea.

Noul nume al postului va fi Radio Tanănana.

CNA a analizat, în şedinţa de joi, solicitarea societăţii Videomarket SRL de modificare a denumirii postului de radio Activ EFEM (care are staţii în Bucureşti, Timişoara, Huşi şi Medgidia).

Potrivit CNA, asociaţii societăţii Videomarket SRL sunt Marcel Avram (80%) şi Romcreativ Consulting SRL (20%). Asociaţii Romcreativ Consulting SRL sunt Georgescu Constantin - 90% şi Georgescu Adrian Anton - 10%.

Liliana Georgescu, director general la Activ EFEM, a spus că postul de radio are o echipă mult lărgită, care a crescut de la 12 angajaţi la aproape 30, şi un studio nou. "Suntem gata să oferim ceva nou", a spus Georgescu.

La rândul său, Andrei Bogdan, directorul de programe al postului de radio, a spus că numele nou, respectiv Tanănana, a fost ales ca urmare a faptului că proiectul editorial al staţiei este unul complet nou.

"Este vorba despre un nume nou, pentru că este un proiect editorial complet nou faţă de ce a fost Activ EFEM. Numele este în conformitate cu ce-şi propune radioul să facă, este un radio muzical, dar îşi propune să aducă un alt tip de muzică. Este vorba despre fredonare, despre starea aceea de bine când o piesă îţi rămâne în minte şi vrei să o fredonezi", a spus Andrei Bogdan.

Potrivit acestuia, studiile făcute la nivel de identificare a sonorităţii arată că silabele "tanănana" sunt în general folosite de artiştii din zona de muzică acustică şi acustică rock.

Membrul CNA Valentin Jucan, care a prezidat şedinţa CNA de joi, a spus că silabele "tanănana" apar şi în Simfonia nr. 5 de Ludwig van Beethoven.

"Eu mă gândeam la Muppets", a glumit membrul CNA Răsvan Popescu.

Andrei Bogdan a spus că denumirea Tanănana va stimula un pic creativitatea celor care vor asculta noul post de radio.

"Noi am solicitat şi schimbarea grilei de programe. E necesară, mai ales din cauza faptului că e un proiect total nou, avem o echipă mult mărită şi cu ajutorul căreia vom acoperi 15 ore de program live de luni până vineri, buletine de ştiri extinse în timpul zilei (...) Programele de weekend au crescut şi ele la şapte ore din programe live", a mai spus Andrei Bogdan.

Grila de programe a noului post de radio va conţine cinci emisiuni difuzate de luni până vineri, între care şi un matinal realizat de Vlad Craioveanu şi Ciprian Muntele. Totodată, Radio Tanănana va difuza emisiuni realizate de Doru Oprişan şi Bogdan Şerban.

CNA a aprobat solicitarea de modificare a denumirii din Activ EFEM în Radio Tanănana cu unanimitatea voturilor membrilor prezenţi la şedinţa de joi (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Radu Herjeu, Dorina Rusu şi Răsvan Popescu).

Reprezentanţii societăţii Videomarket SRL au declarat joi, pentru MEDIAFAX, că nu a fost stabilită încă data de lansare oficială a noului post Radio Tanănana, precizând totuşi că nu se va putea întâmpla acest lucru înainte de sărbătorile de Paşti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ACTIV EFEM,
MARCEL AVRAM,
RADIO TANĂNANA
/actualitate/postul-de-radio-activ-efem-controlat-de-impresarul-marcel-avram-isi-schimba-numele-care-va-fi-noua-denumire-14103640
14103640
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.