Posibilă manipulare a preţurilor pe piaţa petrolului. UE cercetează mai multe companii

Postat la 15 mai 2013 18 afişări

Autorităţile antitrust din Europa investighează mai multe companii, inclusiv trei dintre cei mai mari producători europeni de petrol, pentru o posibilă manipulare a cotaţiilor pe piaţa modială, care atinge 3.400 de miliarde de dolari pe an.

Posibilă manipulare a preţurilor pe piaţa petrolului. UE cercetează mai multe companii

 Royal Dutch Shell, BP, Statoil şi Platts, companie a grupului McGraw Hill Financial specializată în furnizarea de date privind sectorul petrolier, au informat că sunt investigate, după ce Comisia Europeană a derulat raiduri în trei ţări în căutarea de dovezi, potrivit Bloomberg.

Manipularea cotaţiilor pe piaţa energiei poate cauza creşteri ale costurilor de producţie şi preţurilor la consumatori pentru toate bunurile şi serviciile.

Ancheta, care vizează produse din petrol şi biocombustibili, subliniază lipsa de transparenţă a pieţei petroliere, notează Bloomberg. În ultimul an, autorităţile de reglementare din diverse regini ale lumii au derulat anchete similare în alte sectoare, precum cel bancar, pentru manipularea indicelui LIBOR. Royal Bank of Scotland, UBS şi Barclays au primit amenzi de circa 2,5 miliarde de dolari, iar alte firme sunt încă investigate în ancheta LIBOR.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/posibila-manipulare-a-preturilor-pe-piata-petrolului-ue-cerceteaza-mai-multe-companii-10879261
10879261
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.