Poroşenko şi Biden au discutat despre convoiul rusesc aflat în drum către Ucraina

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 14 august 2014 37 afişări

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a discutat la telefon, în noaptea de miercuri spre joi, cu vicepreşedintele american Joe Biden despre convoiul umanitar rusesc aflat în drum către frontiera ucraineană, a anunţat preşedinţia într-un comunicat.

"Preşedintele ucrainean l-a informat pe vicepreşedintele american despre evoluţiile punerii în aplicare a misiunii umanitare internaţionale sub auspiciile Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR)", se arată în comunicat.

"Cele două părţi au convenit să continue să-şi coordoneze eforturile în vederea unui răspuns la ameninţările şi provocările actuale şi potenţiale", adaugă preşedinţia.

Ucraina şi Rusia se înfruntă dur, de mai multe zile, pe tema modalităţilor de distribuire a unui ajutor umanitar rusesc în bastioanele rebele Doneţk şi Lugansk, asediate de către armata ucraineană şi care se confruntă cu o situaţie umanitară "critică".

Ucraina şi numeroase ţări occidentale suspectează faptul că acest convoi, care a plecat marţi dimineaţa de la o bază militară din regiunea Moscovei, poate servi ca acoperire a unei eventuale intervenţii ruseşti în ţară. Scenariul a fost catalogat "absurd" de către Ministerul rus de Externe.

Kievul a propus miercuri ca ajutorul să fie distribuit la Lugansk de către Crucea Roşie, după ce va fi inspectat într-un post de frontieră situat în apropierea acestui oraş.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
POROŞENKO,
BIDEN
/actualitate/porosenko-si-biden-au-discutat-despre-convoiul-rusesc-aflat-in-drum-catre-ucraina-13089682
13089682
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.