Porbleme din ce în ce mai mari pentru Mark Zuckerberg. Cum poate pierde acesta chiar şi controlul asupra propriei companii

Postat la 02 mai 2019 415 afişări

Porbleme din ce în ce mai mari pentru Mark Zuckerberg. Cum poate pierde acesta chiar şi controlul asupra propriei companii

Nimeni din Silicon Valley nu are o putere atât de mare precum cea pe care Mark Zuckerberg o are asupra Facebook: este co-fondator, CEO, director al boardului şi acţionar majoritar.

 

Cât timp Facebook s-a aflat într-un proces continuu de expansiune, nimeni nu a considerat că puterea lui Zuckerberg ar trebui, într-un fel, limitată.

 

Ultimele luni au adus însă numeroase controverse şi scandaluri, iar oamenii implicaţi în conducerea reţelei sociale încep să se întrebe dacă nu ar fi nevoie de o persoană nouă în funcţia de CEO, scriu cei de la BBC.

 

Recent, cei de Comisia Federală de Comerţ (FTC) au anunţat că investighează Facebook pentru probleme legate de protejarea datelor personale; ca răspuns, Zuckerberg a anunţat crearea unui fond de 3 miliarde de dolari destinat plătirii unei eventuale amenzi. "Ştiu că nu avem cea mai bună reputaţie în ceea ce priveşte protecţia datelor personale", a spus Zuckerberg zâmbind pe scena conferinţei anuale a dezvoltatorilor de la San Jose.

 

Pentru cei prezenţi în sală, lucrurile nu erau însă la fel de amuzante; cei de la FTC au spus că nu vor doar să acorde o amendă, ci să reglementeze întreaga activitate a reţelei de sociale.

 

Prin urmare, cei din boardul Facebook au cerut un vot prin care Mark Zuckerberg să fie schimbat. Şansele sunt minime, pentru că actualul CEO deţine majoritatea în consiliu, dar ar putea fi un semnal pentru el că e timpul să se retragă, pas cu pas, de la conducerea reţelei de socializare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zuckerberg,
facebook,
conducere,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.