Populaţia Olandei a crescut la 17,2 milioane de locuitori, pe fondul imigraţiei

Autor: Andrei Ionascu Postat la 02 ianuarie 2018 837 afişări

Populaţia Olandei a ajuns la 17,2 milioane de locuitori înregistraţi în mod oficial la sfârşitul anului 2017, în creştere cu aproximativ 1% faţă de finele anului 2016, pe fondul imigraţiei din ţările ex-sovietice şi din Siria, relatează site-ul NL Times.

Potrivit datelor oferite de Biroul de Statistică al Olandei (CBS), doar zece la sută din cele 220.000 de persoane care au emigrat în Olanda în 2017 aveau un paşaport olandez în momentul înregistrării.

Noii rezidenţi ai Olandei provin din 190 de ţări, dar cei mai mulţi sunt din state ex-sovietice precum Rusia, Estonia şi Letonia. 22.000 de persoane au sosit din Polonia, 16.000 din Siria, 10.000 din Germania.

Au existat, de asemenea, creşteri semnificative ale rezidenţilor noi înregistraţi cu naţionalităţi bulgare şi române, dar s-au înregistrat scăderi privind numărul imigranţilor din Afganistan, Iran şi Irak.

Biroul de Statistică al Olandei a mai precizat că rata natalităţii este semnificativ mai scăzută decât în anul precedent, iar sporul natural a fost negativ în 2017.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
OLANDA,
POPULAŢIE,
IMIGRANŢI

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.