TRAFIC aglomerat pe Valea Prahovei, spre Capitală: Turiştii se întorc din vacanţă

Autor: Departamentul Corespondenţi Postat la 02 ianuarie 2018 99 afişări

Se circulă cu dificultate, marţi, pe Drumul Naţional 1, Valea Prahovei, între Predeal şi Comarnic, pe drumul dinspre staţiunile montane. Poliţiştii se aşteaptă ca numărul celor care se întorc spre Capitală să crească în orele următoare şi recomandă rute alternative.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a transmis că la ora 11.00, din cauza numărului mare de autovehicule care se deplasează dinspre staţiunile montane către Capitală, se circulă îngreunat pe DN 1, între Predeal şi Comarnic, iar în orele următoare valorile de trafic vor mai creşte.

Pentru evitarea aglomeraţiei, şoferii care se întorc de la munte pot folosi următoarele rute ocolitoare. Dinspre Braşov se poate folosi ruta DN1A Săcele - Cheia - Ploieşti, A3 Ploieşti - Bucureşti; iar din zona Bran Moieciu se poate folosi ruta DN73 - DN72A - DN 71 - DN7, respectiv traseul Braşov - Valea Mare-Pravăţ - Stoenesti - Targovişte - Bâldana - Bucureşti sau DN73 - A1, respectiv Braşov - Piteşti - Bucureşti.

Pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere grave, poliţiştii rutieri le recomandă şoferilor să circule cu prudenţă sporită, să adapteze viteza de deplasare la starea carosabilului şi vizibilitate, să păstreze distanţa în mers între autovehicule pentru a putea efectua orice manevră în condiţii de siguranţă şi să utilizeze centurile de siguranţă.

Turiştii se întorc din vacanţă. Efective de poliţie sporite,mobilizate pentru gestionarea traficului

Poliţiştii se aşteaptă ca, odată cu terminarea sărbătorilor de iarnă, valorile de trafic să fie ridicate pe toate drumurile principale, precum şi pe cele secundare, motiv pentru care vor acţiona cu efective sporite pe parcursul zilei de marţi, anunţă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Ilfov.

„Peste 20 de echipaje de poliţie rutieră din Ilfov vor fi prezente pe toate drumurile care trec prin judeţ, pentru a asigura fluenţa şi desfăşurarea în condiţii optime a traficului rutier. Un tronson unde vom acţiona cu efective sporite este Drumul Naţional 1, care leagă zona de nord a Capitalei de zona de munte. De asemenea, vom acţiona cu mai multe echipaje pe drumurile naţionale 2, 5 şi 6”, conform sursei citate.

Mai multe radare vor fi amplasate pe drumurile menţionate de IPJ Ilfov.

„Statisticile ne arată că principalele cauze ale accidentelor produse pe drumurile publice sunt: depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic. Viteza are două efecte negative asupra dinamicii oricărui eveniment rutier: 1. Determină creşterea distanţei de frânare necesară opririi autovehiculului în siguranţă! 2. Determină agravarea consecinţelor accidentelor rutiere indiferent de cauză!”, atenţionează poliţiştii.

Pentru evitarea accidentelor rutiere sau a oricărui eveniment neplăcut, oamenii legii recomandă şoferilor să respecte regulile de circulaţie şi să conducă prudent.

„Recomandăm şoferilor să se intereseze de starea vremii înainte de a porni la drum şi să aibă anvelopele de iarnă montate, iar pe durata deplasării să păstreze distanţa regulamentară faţă de ceilalţi participanţi la trafic şi nu în ultimul rând să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice”, conchide sursa menţionată.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
VALEA PRAHOVEI,
TURIŞTI,
AGLOMERAŢIE

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.