Ponta vrea o lege nouă de retrocedări fără o evaluare a zecilor de mii de dosare uitate în beciurile primăriilor

Autor: Roxana Pricop Postat la 18 martie 2013 11 afişări

România nu ar trebui să discute despre o nouă lege a restituirilor proprietăţilor fără a avea un raport cu date exacte despre cuantumul cererilor de retrocedare rămase nesoluţionate în condiţiile în care în ultimii douăzeci de ani a acordat despăgubiri de miliarde de euro şi tot au mai rămas de rezolvat peste 100.000 de cereri.

Ponta vrea o lege nouă de retrocedări fără o evaluare a zecilor de mii de dosare uitate în beciurile primăriilor

Guvernul Ponta vrea să rezolve problema restituirii proprietăţilor confiscate de regimul comunist fără să ştie însă cât a rămas de retrocedat şi cât au cerut drept despăgubire foştii proprietari. Mai mult, Guvernul vrea să îşi asume răspunderea în Parlament pe noua lege a restituirilor pe 26 martie. Aceeaşi greşeală au făcut-o şi guvernele anterioare. În 2005, când guvernul Tăriceanu a înfiinţat Fondul Proprietatea, fondul de 3,5 miliarde de euro care ar fi trebuit să satisfacă mare parte de cereri, însă a ajuns pentru doar zece mii de persoane. Astfel că acum, în 2013, statul este forţat să ia o nouă măsură legislativă pentru cele peste 100.000 de cereri de restituire rămase nesoluţionate, chiar dacă din 1990 până în prezent statul român a retrocedat mii de case şi terenuri în natură, a plătit sute de milioane de euro prin despăgubiri în numerar, a dat acţiuni la cele mai valoroase companii din energie în valoare de peste 3 miliarde de euro.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ponta-vrea-o-lege-noua-de-retrocedari-fara-o-evaluare-a-zecilor-de-mii-de-dosare-uitate-in-beciurile-primariilor-10673568
10673568
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.