Ponta vrea modificarea legislaţiei privind incompatibilitatea pentru parlamentari

Postat la 17 iunie 2014 41 afişări

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, la ceremonia de aniversare a Senatului, că situaţia actuală, în care li se cere personalităţilor publice să renunţe la tot ce au făcut pentru a avea calitatea de senator, este una aberantă, exagerată, el pledând pentru îndreptarea acesteia.

Ponta vrea modificarea legislaţiei privind incompatibilitatea pentru parlamentari

 ”Vreau să mă refer în mod special la un anumit aspect care a fost mult timp definitoriu pentru Senat: faptul că Senatul a fost pentru mult timp un loc al elitelor româneşti. M-am uitat peste istoria sa şi am constatat că mult timp preşedintele Academiei era senator de drept, că universităţile din Iaşi şi din Bucureşti desemnau senatori. Noi azi suntem într-o situaţie pe care o consider exagerată, dacă nu chiar aberantă: orice personalitate a vieţii publice care vrea să fie senator trebuie să renunţe la tot ceea ce a făcut până atunci”, a spus Ponta.

El a spus că, potrivit normelor actuale, nu mai ai voie să fii profesor universitar, membru al Academiei sau să ai o poziţie de elită concomitent cu deţinerea postului de senator, lucru care, în opinia sa, este în defavoarea calităţii actului de legislaţie şi a prestigiului pe care Senatul îl poate avea.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ponta-vrea-modificarea-legislatiei-privind-incompatibilitatea-pentru-parlamentari-12774921
12774921
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.