Ponta: Vom propune pentru CCR o persoană care nu este parlamentar

Autor: Liviu Dadacus Postat la 09 februarie 2015 41 afişări

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, luni, după şedinţa coaliţiei, răspunzând unei întrebări, că persoana care va fi propusă pentru funcţia de membru CCR nu va fi un parlamentar.

"Imediat ce se declanşează procedura, cu siguranţă vom propune o persoană, nu un om politic, adică nu un parlamentar. Vom porpune o persoană care sper să întrunească votul întregului Senat şi să avem şi la Curte componenţa completă", a spus Ponta.

Întrebat dacă persoana propusă va fi din afara PSD, Ponta a răspuns: "Am spus că nu va fi un membru al Parlamentului".

Judecătorul Curţii Constituţionale Toni Greblă şi-a prezentat demisia din funcţie, în 4 februarie, în Plenul CC, invocând presiunile exercitate asupra instituţiei în legătură cu exercitarea atribuţiilor sale, după ce DNA a început urmărirea penală în cazul său, pentru fapte de corupţie.

Plenul Curţii Constituţionale a luat act de demisia lui Toni Greblă, iar preşedintele CC a constatat încetarea mandatului acestuia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CCR,
JUDECĂTOR,
PROPUNERE
/actualitate/ponta-vom-propune-pentru-ccr-o-persoana-care-nu-este-parlamentar-13810980
13810980
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.