Petro Poroşenko a prezentat la Munchen paşapoartele unor militari ruşi care luptă în Ucraina

Autor: Ioana Bojan Postat la 08 februarie 2015 94 afişări

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a prezentat sâmbătă, în cadrul discursului său la Conferinţa pentru Securitate de la Munchen, mai multe paşapoarte şi cărţi de identitate ale unor militari ruşi ucişi sau capturaţi în timp ce luptau în Ucraina, relatează The Guardian în ediţia electronică.

Poroşenko a sugerat ironic că documentele "s-au pierdut" prin vehicule militare care aveau rezervoarele de combustibil pline, informează The Guardian.

Preşedintele a lansat de asemenea un apel pentru furnizarea de arme Ucrainei. "Oamenii trebuie să sprijine o Ucraină suverană şi independentă, altfel Rusia câştigă. Acest conflict trebuie rezolvat, nu îngheţat", a declarat el.

"Suntem o ţară independentă şi avem dreptul să ne apărăm poporul (...). Lipsa noastră de capacităţi de apărare conduce la atacuri ofensive şi la escaladarea" conflictului, a adăugat şeful statului.

Poroşenko a sugerat că echipamentul de care are nevoie Ucraina nu trebuie să fie neapărat letal, afirmând că radare împotriva artileriei şi echipamente de comunicaţii şi bruiaj ar îmbunătăţi capacitatea de apărare a forţelor ucrainene.

Conflictul din Ucraina a dominat agenda discuţiilor la Conferinţa pentru Securitate de la Munchen, subiectul unei eventuale livrări de arme forţelor ucrainene generând opinii divergente în rândul politicienilor şi experţilor care participă la reuniune.

Reprezentanţii americani susţin opţiunea furnizării de arme Ucrainei, în timp ce Germania şi alte ţări europene se opun acestei variante.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
RUSIA,
CONFLICT
/actualitate/petro-porosenko-a-prezentat-la-munchen-pasapoartele-unor-militari-rusi-care-lupta-in-ucraina-13809681
13809681
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.