Ponta: La Mittal suntem între ciocan şi nicovală. Şeful Mittal a evocat varianta retragerii din Europa

Postat la 21 mai 2013 24 afişări

România va încerca să sprijine ArcelorMittal Galaţi, dar se află "între ciocan şi nicovală", respectiv între interesul de a menţine investitorii şi respectarea regulilor europene, afirmă premierul Ponta, precizând că şeful Mittal a evocat varianta retragerii din Europa din cauza preţului la energie.

Ponta: La Mittal suntem între ciocan şi nicovală. Şeful Mittal a evocat varianta retragerii din Europa

 Premierul a arătat că Guvernul de la Bucureşti are o politică de sprijinire a tuturor companiilor din România, dar că este nevoie ca măsurile de sprijinire să fie agreate şi de Comisia Europeană.

"Întreaga companie (Mittal-n.r.) în Europa are o problemă cu creşterea preţului la energie, ori aici politicile interne pe care le vom aplica sunt de sprijinire a uzinei de la Galaţi, dar este nevoie şi de coordonare pe plan european, pentru că, dacă se impune să adoptăm anumite reguli, suntem între ciocan şi nicovală, între interesul de a ne menţine aici fabricile şi infringementul de la Bruxelles", a spus Ponta.

Întrebat de jurnalişti dacă preşedintele Mittal a vorbit, în discuţia avută la Bucureşti, despre posibilitatea de a se retrage din România, premierul a răspuns că "nu în mod direct".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ponta-la-mittal-suntem-intre-ciocan-si-nicovala-seful-mittal-a-evocat-varianta-retragerii-din-europa-10891337
10891337
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.