Ponta l-a asigurat pe Biden că România va aloca 2% din PIB la cheltuieli de apărare "până în 2016"

Postat la 21 mai 2014 33 afişări

Premierul Victor Ponta a declarat că l-a asigurat pe vicepreşedintele SUA, Joe Biden, că Guvernul îşi va asuma toate implicaţiile poziţiei în actualul context regional, arătând că securitatea nu poate fi obţinută "gratis" şi că există un acord ca România să aloce 2% din PIB la Apărare "până în 2016"

Ponta l-a asigurat pe Biden că România va aloca 2% din PIB la cheltuieli de apărare "până în 2016"

 "Am discutat cu vicepreşedintele Biden hotărârea Guvernului de a-şi asuma toate implicaţiile poziţiei noastre. Securitate nu poate fi obţinută niciodată gratis şi investiţiile pe care Guvernul le-a mărit şi le va mări în continuare privind sistemul de apărare - şi există un acord şi un consens politic pentru ca, într-o perioadă scurtă, până în 2016, România să aloce 2% din PIB pentru cheltuieli de apărare", a spus Ponta.

Anterior, la Cotroceni, vicepreşedintele SUA, Joe Biden, a declarat că încurajează România să continue eforturile pentru a creşte bugetul apărării la 2% din PIB, aşa cum le-a suplimentat anul acesta, arătând că acest lucru este un pas înainte.

Vineri, preşedintele Traian Băsescu a declarat că angajamentul Guvernului de creştere a alocărilor bugetare pentru MApN este un semn bun, dar poate că mai trebuie discutată "cadenţa", pentru că "evenimentele nu aşteaptă şi măsurile trebuie luate rapid".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ponta-l-a-asigurat-pe-biden-ca-romania-va-aloca-2-din-pib-la-cheltuieli-de-aparare-pana-in-2016-12642009
12642009
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.