Ponta: Guvernul român nu trebuie să dea Moldovei sfaturi sau indicaţii, ci să muncească împreună

Postat la 27 august 2013 38 afişări

Guvernul de la Bucureşti nu trebuie să dea Republicii Moldova sfaturi sau indicaţii, ci trebuie să muncească împreună cu autorităţile de la Chişinău, iar gazoductul Iaşi-Ungheni, care va fi deschis anul viitor, reflectă trecerea de la vorbe la fapte, a declarat premierul Victor Ponta.

Ponta: Guvernul român nu trebuie să dea Moldovei sfaturi sau indicaţii, ci să muncească împreună

 "Guvernul de la Bucureşti nu trebuie să dea Moldovei nici sfaturi, nici indicaţii, ci trebuie să muncească împreună cu Guvernul din Moldova pentru a face viaţa oamenilor de pe cele două maluri ale Prutului mai bună decât este în acest moment.", a spus Ponta, prezent în Republica Moldova la ceremonia de inaugurare a gazoductului Iaşi-Ungheni, alături de premierul moldovean, Iurie Leancă, şi comisarul european pentru Energie, Günther Oettinger.

La rândul său, premierul Iurie Leancă a arătat că Uniunea Europeană şi România au demonstrat că sunt parteneri strategici în acest proiect, iar sprijinul pentru zona energetică a devenit mult mai "solid" şi mai vizibil în ultimii ani.

"Odată cu darea în exploatare a gazoductului Ungheni-Iaşi, planificată pentru anul viitor, vom avea o cale adiţională de import al gazelor naturale. Am demarat împreună cu partenerii din Uniunea Europeană şi România pregătirile pentru următoarea etapă a proiectului, inclusiv extinderea gazoductului spre Chişinău", a spus Leancă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ponta-guvernul-roman-nu-trebuie-sa-dea-moldovei-sfaturi-sau-indicatii-ci-sa-munceasca-impreuna-11274372
11274372
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.