Ponta: De 3 ani tot prezentăm impozit diferenţiat şi reducere CAS. Dacă s-a aflat azi, ne fac reclamă

Postat la 12 februarie 2014 41 afişări

Premierul Ponta a amintit, în Guvern, că intenţiile privind impozitul diferenţiat pentru anumite categorii de persoane fizice şi reducerea CAS sunt anunţate şi semnate public de trei ani şi a spus că apreciază că presa a relatat, miercuri, despre aceste măsuri, deoarece se face "reclamă" Guvernului.

Ponta: De 3 ani tot prezentăm impozit diferenţiat şi reducere CAS. Dacă s-a aflat azi, ne fac reclamă

 "Apreciez foarte mult că astăzi s-a aflat în sfârşit un lucru pe care l-am stabilit în USL din 2011, l-am pus în Acordul de Parteneriat al USL, în programul de guvernare, l-am anunţat împreună cu toţii, şi anume: că nu creşte cota unică de la 16%, rămâne unică pentru toate societăţile comerciale şi pentru anumite categorii de persoane fizice defavorizate încercăm să o ducem la 12% şi la 8%, aşa cum am trecut, în acelaşi program, reducerea contribuţiilor de asigurări sociale şi reducerea TVA.

Dacă azi au aflat ceea ce tot am semnat şi am anunţat de 3 ani de zile în USL, e bine că ne fac reclamă pentru măsurile noastre bune pe care ni le dorim şi pentru care am obţinut votul oamenilor. Nu e nicio schimbare în programul USL de patru ani şi au aflat azi că vrem să punem 12% cu 8%", a spus Ponta în şedinţa de guvern, zâmbind, în faţa presei.

El a susţinut declaraţia după ce presa a relatat, miercuri, pe larg, intenţia Guvernului de a introduce impozitul diferenţiat pe venitul salarial, de 8%, 12% si 16 %, şi reducerea CAS cu 5 puncte procentuale începând cu luna iulie 2014, citând Strategia fiscal-bugetară pe 2014-2016, prezentată însă public pe site-ul Ministerului Finanţelor din luna mai 2013 şi aprobată tot anul trecut de către Guvern şi Parlament.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ponta-de-3-ani-tot-prezentam-impozit-diferentiat-si-reducere-cas-daca-s-a-aflat-azi-ne-fac-reclama-12070689
12070689
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.