Ponta cere scuze cultelor pentru imobile naţionalizate şi vrea susţinere pentru Legea proprietăţilor naţionalizate

Postat la 12 aprilie 2013 16 afişări

Premierul Victor Ponta a anunţat că, atunci când va angaja în Parlament răspunderea Guvernului pentru proiectul legii imobilelor naţionalizate, va cere cultelor "toate scuzele" în numele României pentru abuzurile sub regimul comunist şi a lansat un apel către acestea să susţină proiectul de lege.

Ponta cere scuze cultelor pentru imobile naţionalizate şi vrea susţinere pentru Legea proprietăţilor naţionalizate

 "Vreau să fac un apel către toate cultele din România, tot respectul, şi vreau ca la momentul angajării răspunderii Guvernului să prezint, în numele României, toate scuzele care poate nu s-au cerut în ultimii 70 de ani faţă de abuzurile statului comunist faţă de cultele religioase. Ceea ce însă fac, de asemenea, ca apel, asumând ceea ce s-a întâmplat negativ în istoria României, fac un apel către cultele din România să sprijine rezolvarea acestei probleme şi dezvoltarea societăţii româneşti", a spus primul-ministru.

El şi-a exprimat convingere că va primi un răspuns pozitiv din partea reprezentanţilor acestora.

"Dacă o persoană privată poate să spună: «Nu ştiu, mie daţi-mi, mâine, despăgubirea pentru ceea ce mi-au luat comuniştii!», eu cred că importanţa cultelor religioase în viaţa unei societăţi presupune şi solidaritate şi nimeni nu va cere ceva ce nu se poate da în acest moment. Cu tot respectul şi toată solidaritatea pentru cei care au avut de suferit în urmă cu aproape 70 ani, sper în aceeaşi solidaritate în rezolvarea acestei situaţii şi sunt convins că voi primi un răspuns pozitiv de la reprezentanţii cultelor religioase", a afirmat Ponta.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ponta-cere-scuze-cultelor-pentru-imobile-nationalizate-si-vrea-sustinere-pentru-legea-proprietatilor-nationalizate-10740032
10740032
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.