Ponta către Ioan Rus: Vă dau bani din fondul de rezervă dacă organizaţi alegerile perfect. Replica ironică a lui Rus

Postat la 09 iunie 2012 13 afişări

Premierul Victor Ponta i-a spus, la videoconferinţa de sâmbătă, ministrului de interne Ioan Rus că va aproba luni eliberarea pentru Ministerul Administraţiei şi Internelor dacă MAI va reuşi o organizare fără probleme a alegerilor.

"Eu semnez luni, dacă-mi arătaţi că organizaţi alegerile perfect şi că nu sunt probleme. Este bine?" a întrebat Ponta retoric.

"Cred că exageraţi, domnule prim-ministru", a răspuns în glumă ministrul Ioan Rus. "Asta, cu perfecţiunea, nu ştiu cum arată, dar dacă sunt bine organizate este şi pentru că am avea un pic de benzină, motorină etc. Desculţi, flămânzi şi goi, fără de adăpost, va fi mai dificil, dar ne descurcăm oricum. Îl lăsăm pe Florin Georgescu să viseze frumos până luni că nu ne dă banii, dar ni-i va da, altfel vom organiza un asalt asupra Finanţelor, domnule prim-ministru."

"Nu, vă rog, nu cred că este momentul potrivit", a continuat gluma Victor Ponta.

Ministrul Rus a răspuns, de asemenea, ironic remarcilor lui Ponta că au avut loc violenţe în cursul campaniei şi că s-ar fi înregistrat chiar devastări de sedii de partide sau incendieri ale unor case de candidaţi.

"Nu avem probleme deosebite. Este cod roşu-portocaliu doar în câteva judeţe din ţară, legat de alegeri, fără îndoială. Parte din incidentele la care aţi făcut referire azi-noapte nu au conotaţii electorale, deci a aprins casa un văr al unui unchi care se ceartă pe un teren şi aşa mai departe. Nu este unul pesedist şi unul pedelist sau invers. Deci nu tot ceea ce se întâmplă este legat de fenomenul electoral", a spus Rus. "Dar, în acelaşi timp, sunt anchete peste tot, avem primii arestaţi legat de mită electorală din istoria noastră postdecembristă."

Ponta a adăugat, adresându-se miniştrilor de interne şi ministrului delegat pentru administraţie Victor Dobre, că "este un obiectiv fundamental să arătăm că, în România, Guvernul şi instituţiile statului nu sunt un arbitru care ţine cu o anumită echipă, cu echipa aflată la guvernare şi pot să fie un arbitru corect" în alegeri. "Nu mă interesează de la cine este candidatul, de la cine este sau de la cine au fost, aţi văzut foarte bine şi în această perioadă de la cine, de la care partid au fost cei care au creat incidente. Vă rog pe toţi luaţi măsuri ferme, dosare penale, amenzi, tot ceea ce e de făcut", i-a îndemnat premierul pe miniştri.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ponta-catre-ioan-rus-va-dau-bani-din-fondul-de-rezerva-daca-organizati-alegerile-perfect-replica-ironica-a-lui-rus-9726930
9726930
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.