Ponta, către investitori: România nu poate fi El Dorado pentru toată lumea. Avem cea mai mică taxare

Postat la 11 noiembrie 2013 49 afişări

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, în replică la criticile pe care Consiliul Investitorilor Străini le-a făcut în privinţa noilor taxe pe care intenţionează să le introducă Guvernul, că România nu poate fi El Dorado pentru toată lumea.

Ponta, către investitori: România nu poate fi El Dorado pentru toată lumea. Avem cea mai mică taxare

 "O să mă văd cu dânşii, să-i conving", a replicat Ponta.

El a spus că taxa pe construcţiile speciale, criticată de Consiliul Investitorilor Străini, este aplicată în toată Europa.

"Aşa e în toată Europa. Noi nu putem fi aici El Dorado pentru toată lumea. Dacă aşa se face în toată Europa? E vreo taxă care nu există în America sau în Europa? Avem cea mai mică taxare, cu excepţia Bulgariei. Iertaţi-mă, dar noi avem o responsabilitate faţă de cetăţenii acestei ţări. Ce să fac? Să le tai pensiile şi salariile? Să închid spitalele în continuare, cum s-a făcut în 2010? Cred că e greşit", a spus Ponta.

El a precizat că atât Consiliul Investitorilor Străini, cât şi Camera de Comerţ Româno-Americană au pledat pentru ca România să aibă un acord cu FMI şi Comisia Europeană.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ponta-catre-investitori-romania-nu-poate-fi-el-dorado-pentru-toata-lumea-avem-cea-mai-mica-taxare-11663101
11663101
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.