Ponta: Băsescu m-a asigurat că va semna abilitarea la ordonanţe, inclusiv pentru taxe locale

Postat la 04 ianuarie 2013 10 afişări

Premierul Ponta a cerut ca pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului să fie introdusă ordonanţa care stabileşte că primarii sunt cei care decid indexarea taxelor locale, dar a precizat că actul va fi publicat după ce preşedintele Băsescu va semna Legea care abilitează Executivul să emită ordonanţe.

Premierul a arătat, în şedinţa de vineri a Guvernului, că este necesar ca această lege să fie publicată în Monitorul Oficial înaintea ordonanţei privind impozitele şi taxele locale şi a spus miniştrilor că a discutat pe această temă cu şeful statului, care l-a asigurat că va semna chiar vineri legea în cauză.

Ponta i-a cerut astfel secretarului general al Guvernului să includă ordonanţa pe agenda suplimentară a şedinţei, dar ca ordonanţa să fie publicată în Monitor după ce în prealabil va fi publicată Legea de abilitare a Guvernului pentru emiterea ordonanţelor simple în vacanţa parlamentară.

"Pe lista suplimentară, domnule secretar general, dacă ajunge Legea de la preşedinte, să o publicaţi în Monitorul Oficial, Legea de abilitare...", a spus Ponta.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Ponta,
Băsescu,
ordonanţe
/actualitate/ponta-basescu-m-a-asigurat-ca-va-semna-abilitarea-la-ordonante-inclusiv-pentru-taxe-locale-10428169
10428169
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.