Ponta: Alegerile preliminare interne au fost ideea mea, doar nu o să mă dezic de ea acum

Postat la 17 iunie 2014 19 afişări

Liderul PSD Victor Ponta a precizat, marţi, că ideea de a organiza alegeri preliminare în partid pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale, în condiţiile în care există mai mulţi candidaţi, i-a aparţinut, fiind prevăzută şi în Statut, el arătând că nu se va dezice acum de aceasta.

Ponta: Alegerile preliminare interne au fost ideea mea, doar nu o să mă dezic de ea acum

 Întrebat dacă e pregătit ca în cursa internă din PSD să aibă şi un contracandidat, în condiţiile în care Mircea Geoană ar lua în calcul să participe la acest scrutin intern, Ponta a răspuns: ”Categoric, da. Aici eu nu vorbesc de Mircea Geoană sau de mine sau de altcineva.

Eu sunt cel care am propus Congresului - şi avem în Statut acest lucru - că dacă există mai mult de un singur candidat care doreşte să candideze din partea PSD-PC-UNPR la funcţia de preşedinte al României, avem prevăzut în Statut un lucru pe care îl consider foarte bun şi pe care l-au făcut alte partide de centru-stânga din Europa, nu doar în America se întâmplă, s-a întâmplat în Italia, în Franţa, şi anume alegeri preliminare”.

El a spus că, în măsura în care pe 1 august, când va fi convocat Consiliul Naţional al PSD, se vor depune oficial mai multe candidaturi, atunci se vor face alegeri preliminare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ponta-alegerile-preliminare-interne-au-fost-ideea-mea-doar-nu-o-sa-ma-dezic-de-ea-acum-12775553
12775553
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.