Pomul fructifer care poate aduce fermierilor un profit de 15.000 de euro pe hectar

Postat la 24 martie 2017 2253 afişări

Cererea mare de nuca de pe piata l-a impulsionat pe Nicolae Murea, un ploiestean de 50 de ani, sa isi infiinteze, acum un an, propria sa livada de nuci, pe o suprafata de 10 hectare. Dupa multe zile de documentare, acesta a ales sa investeaca in soiul de nuc „Chandler”, de origine americana, recunoscut pentru productia sa, precum si pentru calitatile miezului.

Pomul fructifer care poate aduce fermierilor un profit de 15.000 de euro pe hectar

Profitul pe care il poate avea un fermier care alege sa infiinteze o livada cu nuci din soiul Chandler poate ajunge la circa 15.000 de euro pe hectar, in cazul unei productii de nuca de 4 tone la hectar, vanduta apoi la 6 euro pe kilogram. Pe de alta parte, infiintarea unui hectar de nuci din soiul Chandler il poate costa pe fermier circa 2.500 de euro, in aceasta suma fiind incluse costurile cu materialul saditor (200 de puieti x 10 euro) si inchirierea unui motoexcavator pentru lucrarile de plantatie, potrivit stiriagricole.ro.

Nicolae Murea sustine ca o plantatie de nuci Chandler se poate dovedi o investitie cat se poate de buna pe aproape orice teren, indiferent de zona in care se afla livada. Cu toate acestea, solurile din zonele joase, predispuse la inghet, pot favoriza aparitia bacteriozei pe fructe.

Citiţi mai multe pe www.ştiriagricole.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.